Hem > Inspiration > Boktips

Bäst i text

Läseboken / Skrivboken

av Tomas Dalström

Läsarens hjärna är målet för alla som arbetar med texter. Hur skriver du en text som kommunicerar på hjärnans villkor? I boken kan du läsa om hur läs- och skrivprocessen går till ur hjärnans perspektiv. Varför korta texter kommunicerar sämre. Hur en rubrik ska skrivas på nätet. Varför läsarens korttidsminne kraschar. Var ögonen tittar intuitivt på en webbsida. Och varför...

Ett av bokens huvudbudskap är att alla texter som produceras ska utföra ett arbete. Alla texter som används - externt eller internt - kommer därför att generera intäkter eller skapa kostnader. Produktionen av texter är därför viktigare än någonsin.

Boken bygger på internationell och nationell forskning. Den beskriver på ett lättförståeligt sätt olika teorier, ger konkreta råd och historiska återblickar. Tomas Dalström bjuder också på exempel och erfarenheter från sina drygt 20 år som textförfattare. Han har fått både nationella och internationella utmärkelser.

Boken vänder sig till alla som deltar i skrivproduktionen: den som beställer texter, textförfattaren, den som är bollplank eller granskar texten och den som bestämmer vilken den slutgiltiga versionen av texten ska vara.

Förlag: Koala Publishing
Utgiven: 2008
ISBN: 9197516570

Tomas Dalström - Bäst  text (Läseboken / Skrivboken)

Fler boktips

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta