> > >

Han var större än Zlatan Ibrahimovic

Tony Flygare gick från att vara en större fotbollstalang än Zlatan Ibrahimovic, till att besöka socialen några år senare. En missad straffspark var början på slutet för Tonys lovande fotbollskarriär. I sin nya bok "En gång var jag större än Zlatan" och i sin föreläsning berättar han om den oväntade vändningen – och vänskapen till Ibrahimovic.

Intresset för Tony Flygares historia har varit stort. Han har varit en av de mest uppskattade gästerna hos Skavlan och nyheten om att förlaget Norstedts ska ge ut hans bok har skapat rubriker i de största tidningarna. Nu har Tony Flygare inlett ett samarbete med Talarforum och kommer att ge sig ut på en föreläsningsturné.

– Folk frågar mig hela tiden: Vad var det som hände? Var det straffmissen som stoppade din karriär? Har du och Zlatan kontakt? Det här är min berättelse. Om fotbollen, om Zlatan, om det som hände och det som kunde varit, säger Tony Flygare.

I sin självbiografi berättar Tony Flygare historien om deras gemensamma barndom, om drömmarna och den tidiga strävan att bli fotbollsproffs.

De båda Malmögrabbarna skulle komma att följas åt genom åren och tillhöra toppeliten i svensk ungdomsfotboll. Tony var under de här åren allmänt ansedd som Sveriges största fotbollstalang och vägen låg öppen mot ett proffskontrakt.

Idag är rollerna sedan länge ombytta. En ödesmättad straffspark som den 18-årige Tony slog skickade Malmö FF ut ur Allsvenskan för första gången sedan 1937. Den katastrofala straffmissen, som även Zlatan skildrar i sin bok, skulle bli vändpunkten.

– Jag har alltid fått frågan under mina år: har du kontakt med Zlatan? Vad hände mellan er?, säger Tony Flygare.

– Vi var som Sedinarna i ishockeyn - så nära var vi, fortsätter han.

I boken beskriver Flygare också hur hans lovande fotbollskarriär tog en oväntad vändning.

– Jag var Sveriges största talang. Jag var nummer ett på den tiden, sedan gick jag till socialen och började tigga något år senare, säger han.

Det här är den dramatiska berättelsen om Tonys livsöde och hur han har lärt sig att leva med förlusten och den stora besvikelsen. Men det är också en barndomsskildring som ger myten om vår tids störste fotbollsspelare, Zlatan Ibrahimovic, en ny dimension.

Presskontakt
Fredrik Sjöholm
Senior Talent Director
Mobil 46703653747

Talarforum grundades 1995 och ingår tillsammans med dotterbolagen Speakersforum Finland, Eventforum Finland, Talerforum Norge och Competenceforum Estland i koncernen TF Group. Inom gruppen finns även företaget Eventforum som tillhandahåller projektledning av events.

I Sverige har Talarforum kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Koncernen omsätter 185 miljoner kronor och har drygt 60 anställda.

Talarforum har Europas största kompetensnätverk med över 8000 talare, utbildare, experter, moderatorer, underhållare och inspiratörer från såväl Sverige som resten av världen. Vi arbetar med drygt 4 000 matchingsuppdrag om året.

Tony Flygare

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta