Kostnadsfria föreläsningar

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna föreläsningar.

Talarforums föreläsningar är kostnadsfria för representanter från näringslivet och offentlig sektor. Vi vill kunna erbjuda så många olika kunder som möjligt att få chansen att lyssna, därför har vi begränsat antal platser till 2 stycken per kund. Vi kan tyvärr inte ta emot studerande. Anmäl dig via länkarna nedan.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på
08-545 535 00 eller info@talarforum.se

Förtroende är framtidens valuta

Stefan Hyttfors

Tis 4 sept, Stockholm

I tusentals år har människans samarbete och förtroende baserats på bekantskapskrets och personlig kännedom, men i ett växande industrisamhälle flyttade förtroendefrågan från människor till institutioner, politiker, banker, media, varumärken etc. Så kom globalisering, internet, digitalisering och möjligheten att lösa problem och samarbeta utan behov av hierarki och hänsyn till gamla gränser. Vi vänder oss inte längre uppåt för vägledning, vi vänder oss utåt, i våra nätverk. Det är uppenbart att dagens makthavare inte kan lösa det gränslösa nätverkssamhällets verkliga problem och trenden är tydlig, en kollaps av förtroende för institutioner i hela den demokratiserade världen. Vår tids framtidsvisioner handlar ofta om revolutionerande teknik, och visst har vi omtumlande förändring att vänta till följd av teknisk utveckling. Men i en värld där information har blivit allmängods blir förtroende avgörande för framgång. Kanske borde vi fokusera mindre på teknik och mer på människor. Vad vill vi med tekniken? Hur ser vår vision för en mänsklig framtid ut? Stefan Hyttfors är en av Sveriges mest uppskattade föreläsare inom framtid, omvärldsbevakning och affärsutveckling. Stefan har utsetts till Årets talare 2012 - Genombrott och Årets talare 2014 - Man av Talarforums kunder.

När: Tis 4 sept, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Anmälan

Good Sweden, Bad Sweden

Paul Rapacioli

Tor 6 sept, Stockholm

Bilden av Sverige som ett land i kris sprider sig. När inflytelserika nyhetssajter rapporterar om no go-zoner, laglöshet och påståenden om att Sverige förbjuder julbelysning har Bad Sweden blivit en populär myt som sprids av populister över hela världen. I en värld där sanning och lögn flyter samman utmanar Bad Sweden den traditionella bilden av Sverige – Good Sweden, landet som nått stora framgångar socialt, affärsmässigt och kreativt. Men varför? Och vem tjänar på denna nya bild av Sverige? Den alternativa berättelsen spinns av fake news och får verkliga effekter för globala svenska bolag, våra offentliga myndigheter och snart, även för vår egen självbild. Paul Rapacioli föreläser om förvridna fakta, virala mekanismer och kraften i dåliga nyheter. Och om vad vi borde göra. Föreläsningen är på svenska.

När: Tor 6 sept, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Anmälan

Konsten att bemästra sin omgivning

PG Wettsjö

Ons 12 sept, Stockholm

En humoristisk föreläsning i absolut världsklass om hur du når fram till alla - även de som inte lyssnar. Detta är en unikt rolig föreläsning i konsten att kommunicera framgångsrikt! Hur vänder man på en tjurskalle? Hur löser vi svåra konflikter? Hur når vi fram med vårt budskap till en som inte lyssnar? Chef, säljare, servicegivare, läkare, advokat, konsult, ingenjör, pappa eller svärmor – spelar ingen roll detta är en föreläsning för alla! PG Wettsjö har 20 års erfarenhet som föreläsare. Vill du bli motiverad, inspirerad, få många tankeställare då är PG Wettsjö rätt person. Vi törs lova många skratt men också många tänkvärda reflektioner.

När: Ons 12 sept, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Anmälan

Technological intuition - the must-have skill of the digital era

Märtha Rehnberg

Tor 13 sept, Stockholm

Märtha Rehnberg is a partner of DareDisrupt, a published 3D printing expert, and Co-founder of BLOC (Blockchain Labs for Open Collaboration). Märtha Rehnberg is a technology optimist and critical thinker. With technology, she believes we can solve the big issues of our time, but widespread technological intuition is needed to unlock the promise and safeguard against the peril of wrongful technology adoption. In her talks, Märtha Rehnberg talks about ‘Technological Intuition’ as the new and ubiquitous skill needed to navigate key digital technologies related to Big Data and Artificial Intelligence.

När: Tor 13 sept, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Anmälan

Drömarbetsgivaren – Så får ni era medarbetare att vissla hela vägen till jobbet

Svante Randlert

Ons 19 sept, Stockholm

En föredrag för dig som vill bli förstahandsvalet hos dagens, samt morgondagens, medarbetare. I dag är det fullt möjligt och ganska enkelt att kopiera en mängd modeller för hur team eller organisationer kan bli mer framgångsrika. Allt går att kopiera, utom en enda sak: de som driver din organisation och som är din allra viktigaste tillgång – medarbetarna. De är faktorn med störst potential att bli er organisations unika konkurrensfördel. Förmågan att attrahera, engagera och utveckla rätt medarbetare på rätt plats är helt avgörande för att nå goda resultat. De kommande årens stora pensionsavgångar och bristen på rätt kompetens i många sammanhang gör inte saken lättare. Om inte du som chef behandlar dina medarbetare som din största tillgång, vem ska då göra det? På detta pass kommer du att få inspiration, modeller och tips för hur du kan bli drömarbetsgivaren. Svante Randlert är den enda föreläsaren som lyckats få maxbetyget 5.0 vid fler tillfällen av en hel publik hos Sveriges största chefsnätverk Close. Svante Randlert arbetade som Academic Works Business & People Advisor mellan åren 2009-2018. Ett företag som haft nöjdast kunder 8 år i rad, samt blivit framröstat till Sveriges bästa arbetsgivare inom servicesektorn de två senaste åren.

När: Ons 19 sept, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Anmälan

Värdegrundsbaserat förändringsledarskap

Karl Engelbrektson

Ons 26 sept, Stockholm

Karl L E Engelbrektson är idag Arméchef och han håller en bred och inspirerande föreläsning om egna erfarenheter av ledarskap på olika nivåer: från grupp till globalt. Han reflekterar bl.a. över skarpa situationer som bataljonschef i Kosovo, chef för den första nordiska stridsgruppen, rådgivare på Afrikas Horn och som chefsförhandlare för partnerländer inför ett Nato toppmöte. Karl är en mycket inspirerande föreläsare. Han efterfrågas framförallt inom ledarskap, strategi och förändringsledning.

När: Ons 26 sept, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Anmälan

Vår tid på jorden

Mattias A. Klum

Tor 4 okt, Stockholm

Mattias A. Klum har med sina berättelser, bilder och filmer berört en hel värld. I över 30 år, med flera tusen föreläsningar, 15 böcker, 11 filmer och otaliga utställningar har han skildrat vår planet, lika skör som livgivande. Berättelserna från världen sträcker sig från Borneos ångande regnskogar till Arktiska islandskap och Okavangodeltats vildhundar, krokodiler och unika ekosystem. I berättelser skildrar Mattias såväl planetära utmaningar som framgångsexempel. Huvudrollerna spelas ofta av alla de djur och människor han träffat under sina resor på alla kontinenter, där Mattias på ett personligt sätt skildrar naturen ifrån nya perspektiv. Intentionen med hans arbete är att skapa medvetenhet kring den värld vi omges av, den fantastiska skönhet och diversitet som vi behöver bevara för att jorden även i framtiden skall kunna utgöra fundamentet för vår mänskliga resa. Följ med på en inspirerande och fascinerande resa med oförglömliga bilder av en av världens skickligaste berättare.

När: Tor 4 okt, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Anmälan

Vinnande attityder

Paal Evjenth

Tis 9 okt, Stockholm

Hur skapas vinnande attityder? Hur påverkar attityder vår omgivning, arbete och resultat? Paals smittande entusiasm, kunnighet och rika erfarenhet har gjort honom till en av Sveriges mest uppskattade och bokade föreläsare. Paal anser att det viktigaste med en föreläsning är att den ger insikter som man vill arbeta vidare med efteråt. Därför lägger han stor vikt vid att ge deltagarna verktyg som de sedan kan använda för att utvecklas.

När: Tis 9 okt, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Anmälan

Mitt jobb: chef för Zlatan, Messi och Ronaldo

Jonas Eriksson

Fre 12 okt, Stockholm

Jonas Eriksson är Sveriges mest framgångsrika fotbollsdomare. Han var expertkommentator på SVT under fotbolls VM. Jonas är mer än bara fotbollsexpert och före detta domare, han är en hyllad ledare, en strålande entreprenör och en väldigt populär föreläsare på Talarforum. Genom åren har Jonas affärskarriär gett honom ett brett och unikt perspektiv på ledarskap och kommunikation och nu föreläser han om sin resa. Vid sidan av fotbollen har han lyckats bygga framgångsrika företag med vinnarkultur. Hans unika minne, speciella egenskaper och erfarenheter har hjälpt honom att hantera möten med stora stjärnor, där alla beslut granskas och där ett enda misstag kan avsluta karriären. Han har blivit utsedd till en av Världens bästa domare, driver två gym, har varit försäljningschef på IEC Sports.

När: Fre 12 okt, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Anmälan

Att skilja vetenskap från trams

Emma Frans

Ons 24 okt, Stockholm

Hur avgör du vad som är vinklade nyheter – och rena påhitt? Och är vetenskapliga rön ens vetenskapliga? I tider av »alternativa fakta«, fejknyheter och halvsanningar berättar forskaren och prisade journalisten Emma Frans hur du bör tolka både nyhetsflödet och påståenden från bekanta. Hon ger dig vetenskapskoll för att förstå hur fakta – och påstådda fakta – ska bedömas. Emma Frans är doktor i epidemiologi, forskare vid Karolinska Institutet och vetenskapsskribent i Svenska Dagbladet. År 2017 gav hon ut boken Larmrapporten – Att skilja vetenskap från trams, som på ett pedagogiskt sätt lär läsaren hur man navigerar genom den djungel av information som florerar runt omkring oss dagligen. Samma år fick hon Stora Journalistpriset i kategorin Årets Röst och utsågs även till Årets folkbildare 2017.

När: Ons 24 okt, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Anmälan

Tillväxt - möjligheter och risker

Anders Borg

Fre 2 nov, Stockholm

Sedan Anders Borg blev finansminister 2006 uppskattas han vara en av de allra mest inflytelserika opinionsbildarna i Sverige. Tidningen Financial Times utsåg Borg till EU:s främste finansminister 2011 i sin årliga ranking av unionens 19 finansministrar. Efter sin politiska karriär så har han haft flera stora uppdrag i näringslivet, han har även fått i uppdrag av Finlands regering att skriva en ekonomisk rapport om landets ekonomiska problem, samt föreslå lösningar och åtgärder. Han har ingen standardföreläsning utan anpassar alltid sina föreläsningar beroende på ämne och grupp. Varje tillfälle är unikt.

När: Fre 2 nov, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Anmälan

Hunting Hackers

Mikko Hyppönen

Fre 16 nov, Stockholm

Finnish computer security researcher Mikko Hypponen has been hunting hackers since 1991. Join us to hear his insights and stories on how computer criminals operate, and what we can do to protect ourselves. Mikko Hypponen is a world-wide authority on computer security and privacy issues. He is Chief Research Officer at F-Secure. Mikko has been working with computer security for over 20 years and has fought the biggest malware outbreaks in the net. As a result, he has been involved in catching several online criminals, assisting law enforcement in USA, Europe and Asia on cybercrime cases. He tracked down the authors of the very first PC virus. He has delivered hundreds of talks in over 40 countries over the last 20 years, including keynotes in the most important security conferences.

När: Fre 16 nov, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Anmälan

Några av våra kunder om oss

Med Talarforum kan vi alltid känna oss trygga med att få det vi önskar, de är lyhörda och lyckas alltid matcha rätt utifrån våra önskemål. Att de är professionella och serviceinriktade i sitt arbete gör valet att vara kund enkelt. Jag kan varmt rekommendera att anlita Talarforum.

Anna Raftheim
SATS Sports Club Sweden AB

Vi anlitar Talarforum för att det är så otroligt tryggt och skönt att samarbeta. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. De har en fingertoppskänsla och professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Talarforum, ni kommer inte att bli besvikna.

Anna Treschow
SABO

Har alltid varit nöjd i mina kontakter med Talarforum. Ett företag att lita på och som lyssnar på kundens önskemål. Förslagen man får är alltid överensstämmande sedan får man välja beroende på fokus och målgrupp

Marie Tilly
Täby Kommun

Talarforum har mycket kunnig personal med kundens behov i fokus. Dom försöker alltid hitta en lösning som kunden är nöjd med och uppfyller förväntningarna och syftet med föreläsningen och förfogar över några av Sveriges absolut bästa föreläsare! Som kund hittar vi alltid någon föreläsare som passar vårt syfte och önskemål. Talarforum guidar och stöttar alltid med det mesta kring föreläsningarna på ett föredömligt vis! Som kund känner vi oss alltid trygga med Talarforum och får alltid professionell support och service.

Thomas Jansson
Trollhättans Stad