Hem > Personligheter > Sara Öhrvall

Sara Öhrvall

Rådgivare, föreläsare, skribent, analytiker och styrelseledamot

Sara Öhrvall är executive advisor, skribent och styrelseledamot i bl a Bonnier News, Bonnier Books, Investor, Nobel Museum, SEB, Vinnova och Umeå Universitet.

Sara Öhrvall skriver om tekniktrender som krönikör i Dagens Industri och är ordförande i Pontus Schultz stiftelse för ett mänskligare näringsliv. Saras fokusområden är digitalisering, innovation, förändringsarbete och konsument- och tekniktrender. Sara Öhrvall är en efterfrågad föreläsare både i Sverige och utomlands och har exempelvis föreläst på scener som DLD i München och SXSW i Austin, samt på Paid Content-konferenser i New York.

Sara satt under åren 2008-2014 i Bonniers koncernledning där hon byggde upp en central Research & Development-avdelning, vars ansvar var att transformera befintlig verksamhet inom Bonnier och att skapa helt nya digitala medieprodukter. Under åren 2009-2011 var Sara baserad i San Francisco för att starta upp Bonniers verksamhet i Silicon Valley. Tidigare på Volvo Cars, ansvarade hon för konceptutveckling av jeephybrider, sport- och miljöbilar. Tidigare erfarenheter inkluderar strategiutveckling vid Toyota i Tokyo, vd och delägare varumärkesbyrån Differ och grundare av konsultbyrån Ninety, inriktad på innovation. Hon är utbildad civilekonom vid Handelshögskolan i Umeå och har även läst arkitektur och design på Parson School of Design i New York samt filosofi vid New York University.

Sara har ett öga för vad som väntar runt hörnet. När det gäller teknik och konsumenttrender ser hon längre än många. Hon varvar forskning med praktiska exempel och delar med sig av sina erfarenheter av att utveckla digitala produkter samt att arbeta med digital transformation. Hon talar gärna om ämnen som:

Digitaliseringens transformerande kraft
I den digitala dimensionen blir förutsättningarna för hur och vad vi producerar, distribuerar och marknadsför helt annorlunda. I bransch efter bransch attackerar digitala utmanare befintliga värdekedjor med nytänkande erbjudanden, alternativa affärsmodeller, och smartare organisationer. Vilka framgångsfaktorer ser vi hos företag i digitaliseringens framkant, vilka utmaningar står vi alla inför och hur använder vi bäst den nya tekniken för att innovera oss till en bättre framtid?

Nästa teknikrevolution och dess användare
Som medborgare och konsumenter i en digital värld får vi en ny dimension av möjligheter, bortom tid och rum. Vilka förväntade teknikskiften kommer att ge användarna omvälvande digitala upplevelser och hur kommer det att förändra vardagsbeteende, konsumtion och mänskliga behov? Vad ser vi för långsiktiga konsekvenser av big data, avancerade algoritmer, smarta transportsystem och ständigt uppkopplade sensornätverk. Vad blir vår syn på status, integritet och tillit i en värld där det virtuella är mer närvarande än det fysiska, där svaret på de frågor vi ännu inte har hunnit ställa finns tillgängliga i varje sekund och vår kropps prestation mäts och följs upp i detalj.

Ditt framtida jag
I en nära framtid kan vi alla bli superhjältar. Djupt mänskliga egenskaper kommer att kunna förstärkas och förbättras med hjälp av ny teknik. Vi kommer att bli smartare, starkare och leva längre med bättre hälsa då digitaliseringen går in på områden som förstärker våra sinnen och förbättrar hjärnans kapacitet. Digitaliseringen hjälper oss att bli bättre människor - och ger mängder av nya möjligheter till disruptiva affärsidéer, förbättrad offentlig sektor och ökad livskvalitet. Men vad blir det nya normala om den egna kroppen inte längre räcker till för att utföra det som förväntas? Och hur fortsätter vi att lära i ett allt hastigare tempo - när robotarna är hack i häl i jakten på våra jobb.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta