> > >

Pressrelease 2009-03-26

Talarforums grundare föreläser inför Världsautismdagen

Efter den uppmärksammade bokdebuten ”Det räcker inte med kärlek” är Jenny Lexhed, en av grundarna till talarförmedlingen Talarforum, efterfrågad som föreläsare runt om i landet. Den 1 april berättar hon om kampen för sin son i samband med Världsautismdagen.

”Det räcker inte med kärlek” är en sann och modig skildring av en mammas kamp för sin autistiske son. Efter många och förtvivlade försök att hitta rätt behandlingsmetod tvingades hon själv bli sitt barns terapeut. De psykiska påfrestningarna ledde henne in i en utmattningspsykos. Så småningom fann de en framgångsrik metod, intensiv beteendeterapi, och hennes son har lärt sig att tala, läsa, skriva, räkna och har idag ett bra liv. Det är en hoppfull berättelse om en familj i kris och vägen tillbaka.

- Jenny Lexhed är otroligt uppskattad som föreläsare. Hon är efterfrågad inom skola, vård och omsorg, men även i andra sammanhang för att hon har en historia som berör på djupet, som ingjuter mod och hopp, säger Peter Storckenfeldt, vd Talarforum.

Jenny Lexhed, född 1967 och bosatt utanför Stockholm med man och tre barn, är civilekonom och en av grundarna till företaget Talarforum som förmedlar föreläsare. Boken ”Det räcker inte med kärlek” (Wahlström & Widstrand) utkom i Sverige mars 2008, januari 2009 i Finland (Tammi) och är nu aktuell som pocket (Bonnierpocket). Förutom att den har nått en bred publik används den som kurslitteratur i utbildningar och Jenny Lexhed föreläser om sina erfarenheter. Föreläsning Jenny Lexhed 1 april kl 19.00 Högdalens bibliotek.

2 april World Autism Awareness Day - en världsdag instiftad av FN för att uppmärksamma autism och förbättra kunskap, utbildning och stöd.

  • autism drabbar så många som 1 av 150 barn och 1 av 94 pojkar
  • autism är den snabbast växande allvarliga funktionsnedsättningen i världen
  • fler barn kommer att få diagnosen autism i år än diabetes, cancer och AIDS tillsammans
  • det inte finns någon medicin eller bot för autism men att en tidig diagnos och träning kan hjälpa barnets utveckling

Autism kännetecknas av allvarliga och genomgripande begränsningar inom flera viktiga utvecklingsområden: ömsesidigt socialt samspel, kommunikation samt beteende- och föreställningsförmåga.

Kontakt:

Jenny Lexhed, 0707-42 09 83,
Mer info, foton, bokomslag: http://www.jennylexhed.se

Talarforum har Europas största kompetensnätverk med över 8000 talare, utbildare, experter, underhållare och inspiratörer. Vi matchar extern kompetens till möten och utbildningar som bidrar till att stärka våra kunders attraktions- och konkurrenskraft.

Talarforum grundades 1995 och ingår tillsammans med dotterbolagen Speakersforum Finland Eventforum Finland, Talerforum Norge och Taleforum Danmark i koncernen TF Group. Inom gruppen finns även företaget Eventforum. I Sverige har Talarforum kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Koncernen omsätter 185 miljoner kronor och har drygt 60 anställda.

World Autism Day

Det räcker inte med kärlek

Jenny Lexhed

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta