Pressmeddelanden

Experterna tipsar: Så får du uppmärksamhet i Almedalen

Almedalsveckan är en unik mötesplats för politiker, journalister och beslutsfattare. I fjol lockade veckan 20 000 besökare och innehöll över 2000 programpunkter. I år är det supervalår vilket kommer att göra Almedalen till en kokande kittel av intressanta föredrag och samtal. Konkurrensen att kunna göra sin röst hörd kommer att vara stenhård. Talarforum har därför träffat Ellinor Persson och Andreas Ekström, två personer med lång yrkeserfarenhet av att just nå ut till folk.
2014-04-29
» Läs mer

Han var större än Zlatan Ibrahimovic

Tony Flygare gick från att vara en större fotbollstalang än Zlatan Ibrahimovic, till att besöka socialen några år senare. En missad straffspark var början på slutet för Tonys lovande fotbollskarriär. I sin nya bok "En gång var jag större än Zlatan" och i sin föreläsning berättar han om den oväntade vändningen – och vänskapen till Ibrahimovic.
2014-03-23
» Läs mer

Årets talare 2013 – De är Sveriges bästa talare

Årets talare: Hans Blix, Paolo Roberto, Annika Östberg, Ellinor Persson, Robert KarjelTalarforum har delat ut branschpriset Årets talare sedan 2006. Priset har tilldelats de föreläsare som Talarforums kunder tyckt varit de främsta under det gångna året. Det har varit allt från inspiratörer och psykologer till omvärldsbevakare och ledarskapsutvecklare. Tusentals föreläsningsdeltagare har varit med och röstat på Talarforums hemsida. Nu är omröstningen klar och vilka som utsetts till Årets talare offentliggjordes under onsdagskvällens stjärnspäckade Talargala på Berns i Stockholm. Nytt för i år är att vi delar ut Årets talare – Hederspris, till en person som under lång tid haft ett agerande som har påverkat människors liv långt utanför sin egen radie. En person som dessutom har tagit sig tid att dela med sig av sina erfarenheter, från talarscenen.
[2014-02-05]
» Läs mer

Årets Talargala på Berns

Varje år håller Talarforum Årets Talargala på Berns. Där träffas de absoluta topparna bland Sveriges föreläsare och moderatorer för att mingla och festa med kändisar och Talarforums kunder. Samtidigt delar även Talarforum ut pris till de föreläsare som Talarforums kunder anser betytt mest under det gångna året.
2014-01-30
» Läs mer

De hetaste affärstrenderna 2014

Så här runt årsskiftet vill många summera det gånga året. Vi vänder istället blicken framåt och presenterar här de hetaste affärstrenderna inför 2014. Vi har träffat några av Sveriges och i sina branschers absolut vassaste personer för att få svar på frågorna: ”Var kommer fokus ligga?”, ”Hur når man kunderna?”, ”Vad kommer de efterfråga?” samt ”Hur hittar man rätt medarbetare?”
2013-12-20
» Läs mer

Årets talare 2012 – Sveriges bästa föreläsare och moderator

Sedan 2006 har Talarforum delat ut branschpriset Årets talare till den föreläsare som gjort störst skillnad i Föreläsar-Sverige under det gångna året. Det har varit allt från inspiratörer och psykologer till omvärldsbevakare och ledarskapsutvecklare. Tusentals föreläsningsdeltagare har varit med och röstat på Talarforums hemsida. Nu är omröstningen klar och vilka som utsetts till Årets talare offentliggjordes under torsdagskvällens talargala på Berns i Stockholm. För att riktigt kunna avspegla talarbranschens fulla bredd och kompetens har Talarforum i år utökat antalet kategorier i priset ”Årets talare” till dessa fyra: Kvinna, Man, Moderator och Genombrott.
[2013-02-01]
» Läs mer

Årets talare i Sverige 2011 – Han är Sveriges populäraste föreläsare i näringslivet

Från början var han ingen självklar stjärna med stor publik, men målmedvetenhet, noggrannhet och jakten på ständiga förbättringar för att skapa den perfekta föreläsningen har successivt lett honom till toppen. Talarforums kunder har röstat fram Olof Röhlander till Årets talare 2011. Idag är Olof Röhlander Sveriges mest efterfrågade föreläsare i näringslivet och utsedd till Årets talare, säger Fredrik Sjöholm talaransvarig på Talarforum.
[2012-02-09]
» Läs mer

World Autism Awareness Day 2 april

Under ett år är det fler barn som diagnostiseras med autism än med diabetes, cancer och AIDS tillsammans. Autism är den utvecklingsrelaterade funktionsnedsättning som ökar mest i världen. Ungefär 1 av 150 barn diagnostiseras inom autismspektrat. Det finns inget botemedel, men tidig diagnos och tidiga insatser är avgörande för barnens utveckling. Den 30 och 31 mars berättar Jenny Lexhed om kampen för sin son. Hon är även avslutningstalare på Hjärnfondens dag den 7 april på Konserthuset i Göteborg.
[2011-03-25]
» Läs mer

Guldägget fyller 50 år. Komm & hör en kreatör!

Sveriges Kommunikationsbyråer önskar fira Guldägget 50 år med att bjuda Sverige på kreativitet. Det gör vi genom att ta kreatörer på turné genom Sverige. Under devisen ’Komm & hör en kreatör’, besöker vi parvis byråer, skolor och företag i landet. Härnösand, Östersund och Jönköping är planerade hittills.
[2011-02-11]
» Läs mer

Årets talare 2010 – Jörgen Oom

Psykologen och föreläsaren Jörgen Oom har utsetts till Årets talare av Talarforum. Han får utmärkelsen för sin unika förmåga att engagera, roa och motivera sin publik till framgångsrik förändring.
[2011-01-17]
» Läs mer

Snabba beslut en outnyttjad konkurrensfördel

I en komplex och snabbt föränderlig värld har förmågan att kunna fatta snabba beslut blivit allt viktigare, säger Ari Riabacke, fil. dr i risk- och beslutsanalys. Trots att de flesta håller med om detta så talas det fortfarande om beslutsproblem och inte om beslutsmöjligheter. Väldigt få gör något åt det hela – mer än att samla mer information och investera i mer teknik.
[2010-12-06]
» Läs mer

Uppsving för mångfaldstalare efter valet

Talarforum märker av en kraftig ökning av förfrågningar på föreläsare inom mångfald, integration och kulturella skillnader efter valet. Allt fler företag och organisationer vill arrangera föreläsningar och utbildningar i mångfaldsfrågor.
[2010-09-30]
» Läs mer

Årets talare 2009 – Magnus Lindkvist

Trendspanaren Magnus Lindkvist har utsetts till Årets Talare av Talarforum. Han får utmärkelsen för att han är en lysande talare som stimulerar, underhåller och undervisar på samma gång.
[2009-12-18]
» Läs mer

Fler författare förmedlas som föreläsare

Talarforum förmedlar fler författare än någonsin och den ökade volymen beror till viss del på lågkonjunkturen. I orostider vill man samlas, skapa trygghet och drömma sig bort. Litteraturen är en källa till inspiration, kreativitet och andlighet. Ett sätt att lära känna sig själv, få bättre förståelse för andra och reflektera över livet. Behovet av externa föreläsare är stort, men företagens budgetar pressade. Skönlitterära författares arvoden som föreläsare är ofta lägre än managementförfattare, vilket lett till fler förmedlingar.
[2009-09-21]
» Läs mer

Fredspristagaren Martti Ahtisaari inleder exklusivt samarbete med Talarforum

Den finska ex-presidenten och Nobels fredspristagare Martti Ahtisaari har inlett ett globalt samarbete med Talarforums dotterbolag i Finland, Speakersforum. Kontraktet gäller förvaltning, arrangemang och kontraktförhandlingar av Ahtisaaris talaruppdrag. I och med Nobelpriset har Ahtisaari fått otaliga förfrågningar gällande föreläsningar runt om i världen.
[2009-04-15]
» Läs mer

Talarforums grundare föreläser inför Världsautismdagen

Efter den uppmärksammade bokdebuten ”Det räcker inte med kärlek” är Jenny Lexhed, en av grundarna till talarförmedlingen Talarforum, efterfrågad som föreläsare runt om i landet. Den 1 april berättar hon om kampen för sin son i samband med Världsautismdagen.
[2009-03-26]
» Läs mer

Motivationstalare i topp

Finanskris, varsel och permitteringar till trots, så söker företag i allt större utsträckning motivationstalare. Förra året var det stor efterfrågan på föreläsare inom miljö. Idag är det fokus på att motivera medarbetare, leda i förändring och att öka försäljningen. Psykologen Jörgen Oom som talar om rätt mental inställning - är mest populär.
[2009-03-03]
» Läs mer

Björn Söderberg utsedd till årets talare 2008

Talarforum presenterar idag Årets talare 2008. Vinnare är Björn Söderberg, ung entreprenör som startat flera företag i Sverige och Nepal. I sina föreläsningar inspirerar han andra att komma över sina mentala spärrar, att tro på sina idéer och han visar att socialt ansvarstagande är lönsamt när det omsätts i praktisk handling.
[2009-01-12]
» Läs mer

Pressinbjudan: Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

Talarforum arrangerar 20 november i Malmö ett seminarium med Nisse Simonson, en av Skandinaviens mest efterfrågade talare. Nisse Simonson är kirurgen som sadlade om till föreläsare och 2006 blev han utsedd till ”årets talare”. Han är dessutom författare, krönikör, sommarpratare och har gjort över 30 kritikerrosade TV-program. Nisse Simonson har hjärnan som passion och talar om förändringar och hur dina attityder påverkar ditt liv.
[2008-11-18]

Pressinbjudan: Psykologen Jörgen Oom motiverar i motgång

Talarforum arrangerar ett seminarium för näringslivet i Göteborg med Jörgen Oom, en av Skandinaviens mest efterfrågade talare. Jörgen Oom föreläser om ”Att våga vara bäst – så skapar vi toppmotivation i vardagsarbetet” onsdag 19 november Göteborg Convention Centre.
[2008-10-28]

Stor efterfrågan på talare trots vikande konjunktur

Utbildningsbranschen brukar tidigt märka av konjunkturnedgång, men Talarforum fortsätter att öka. Under oktober månad har antalet förmedlade talare ökat och omsättningen stigit med 13% i jämförelse med föregående år, vilket var Talarforums bästa år någonsin. Bokningsläget ser bra ut och Talarforum har föreläsare bokade långt in i 2010.
[2008-11-12]
» Läs mer

Pressinbjudan: Seminarium med Pär Nuder

Talarforum arrangerar den 29 oktober ett seminarium för näringslivet i Malmö. Pär Nuder föreläser om - Finanskrisen och det ekonomiska läget
[2008-10-28]

Pressinbjudan: Seminarium med Rune Larsson, en av Sveriges bästa ultradistanslöpare

Talarforum arrangerar den 19 september ett seminarium för näringslivet i Malmö. Rune Larsson, utsedd till årets talare 2007, talar om ”Konsten att orka”. Ett föredrag med passion och energi som stimulerar, motiverar och berör!
[2008-09-15]
» Läs mer

Det gäller livet!

Barn och ungdomars psykiska hälsa är vår stora framtidsfråga. Tidiga och bra insatser till barn för att främja psykisk hälsa är en av de bästa investeringar ett samhälle kan göra. Det finns kunskap och metoder - varför använder vi inte dem?
[2008-07-03]
» Läs mer

Talarforum öppnar kontor i Malmö

Talarforum är inne i en mycket stark expansion och öppnar kontor i Malmö samtidigt som vi söker fler medarbetare till kontoren i Malmö och Stockholm.
- Vi ser en stor tillväxtpotential i Öresundsregionen. Vi gör allt fler affärer i Sydsverige och i Danmark och därför var det naturligt för oss att expandera till Malmö. På så vis kommer vi närmare våra kunder och kan ge dem ännu bättre service, säger Peter Storckenfeldt, VD Talarforum.
[2008-06-24]
» Läs mer

Peter Storckenfeldt ny VD på Talarforum AB

Peter Storckenfeldt har utsetts till ny VD på Talarforum AB och tillträdde den 10 mars 2008. Han kommer närmast från Elite Hotels där han var Försäljnings- och marknadsdirektör. Peter Storckenfeldt har under de senaste åtta åren varit med och utvecklat Elite hotels till den framgångsrika hotellkedja den är idag. Peter har många års erfarenhet från säljledande befattningar i Provobis Hotels och Electrolux.
[2008-03-11]
» Läs mer

Rune Larsson utsedd till årets talare

Talarforum presenterar idag årets talare 2007. Vinnaren är ultradistanslöparen Rune Larsson som talar om ”Konsten att orka”. Rune Larsson har i högsta grad flyttat spärrar och gjort verklighet av sina drömmar. Han är förmodligen Sveriges uthålligaste idrottsman genom tiderna och en extraordinär föreläsare.
[2008-02-14]
» Läs mer

Pressinbjudan - Seminarium 2008-02-14

Professor Erland Källén föreläser om "Global uppvärmning – nu och i framtiden". Globala klimatändringar har blivit en av vår tids stora framtidsfrågor. Hur och varför har människan påverkat klimatet? Vad kan vi förvänta oss i framtiden? Med en vetenskaplig utgångspunkt beskriver Erland Källén på ett populärvetenskapligt och pedagogiskt sätt de komplexa samband som påverkar vårt klimat och berättar vad vi vet och inte vet om detsamma.
[2008-02-11]

Rekordår för föreläsningar

Talarforum som matchar föreläsare till företagskonferenser slog all time high på årsbasis redan i oktober. Efterfrågan på föreläsare har aldrig varit så stark som den är nu.
[2007-12-27]
» Läs mer

Hela företaget samlar pengar till Världens barn

Idag går alla medarbetare ut med insamlingsbössan i handen för att stödja Världens barn. Talarforum skänker även pengar till insamlingen.
[2007-10-12]
» Läs mer

Hållbar utveckling och personalfrågor är höstens hetaste ämnen

Idag presenterar Talarforum de talare och ämnen som företag och organisationer efterfrågat mest under 2007, samt de hetaste trenderna under hösten.
[2007-08-21]
» Läs mer

Annorlunda friskvårdssatsning

Det tränas mer än någonsin på Talarforum. Den 18 augusti springer de midnattsloppet med ultradistanslöparen Rune Larsson. Rune är en av Sveriges mest extrema löpare. Han har sprungit tvärs över Amerika, tre gånger har han vunnit det 246 kilometer långa loppet Spartathlon som klassas som världens hårdaste löptävling och han håller många nordiska rekord på löpsträckor längre än maraton.
[2007-08-17]
» Läs mer

Svenska chefer i världsklass

Mark Thompson, en av USA’s främsta rådgivare, investerare rankad i Forbes Magazine och medförfattare till internationella bestsellern "Success built to last" har besökt Sverige och intervjuat flera företagsledare och Fredrik Reinfeldt.
[2007-06-15]
» Läs mer

Talarforum öppnar kontor i Göteborg

Talarforum är inne i en mycket stark expansion och fortsätter nu att växa genom att slå upp dörrarna till ett kontor i Göteborg. - Göteborg är en tillväxtregion med flertalet världsledande företag. Vi har många uppdragsgivare i regionen och för mig är det självklart att finnas på plats för att serva våra kunder ännu bättre, säger Pär Lager, VD Talarforum.
[2007-05-24]
» Läs mer

Pressinbjudan: Seminarium med Kenth Hultqvist, en av Sveriges bästa coacher

Talarforum arrangerar ett seminarium för näringslivet i Göteborg med Kenth Hultqvist, legendarisk förbundskapten för bandylandslaget och numera näringslivscoach. Kenth föreläser om ”De små valen gör det stora i livet”, torsdag 24 maj Göteborg Convention Centre.
[2007-05-23]
» Läs mer

Talarforum i unikt samarbete med Peace & Love Festivalen

Peace & Love Festivalen 26 - 30 juni i Borlänge går steget längre och blandar kulturupplevelser med aktuella föreläsningar och djärva debatter. Talarforum har skräddarsytt debattprogrammet för 2007 på temat Revolution. Malcolm McLaren deltar i debatt kring - civil olydnad och modet att gå sin egen väg. Föreläsningar och workshops kröns av en paneldebatt om dagen.
[2007-05-14]
» Läs mer

Anders Johnsons nya bok "Tidernas entreprenörer i Sverige"

Anders Johnsons nya bok "Tidernas entreprenörer" är en berättelse om hjältar och skurkar, succéer och skandaler. Spännande läsning som ger inspiration från personer och idéer som har bidragit till det Sverige vi lever i idag.
[2007-05-08]
» Läs mer

Björn Söderbergs nya bok ”Entreprenör utan gränser”, läsning som berör

Björn Söderberg har inte ägnat tid åt att skriva affärsplaner och göra PowerPoint presentationer. Däremot har han vid 25 års ålder startat tre företag i både Sverige och Nepal som visar att socialt ansvarstagande faktiskt är lönsamt när det omsätts i praktisk handling. I boken ”Entreprenör utan gränser” tar Björn oss med på en resa från styrelserummen i Sverige till Bagmatifloden i Kathmandu där han visar hur man startar ett företag genom att sälja sin produkt innan den existerar, och att det handlar om att skaffa kunder istället för att skriva omfattande planer.
[2007-04-26]
» Läs mer

Mediegurun Mario Garcia till Sverige!

Mario Garcia är arkitekten bakom designen till Wall Street Journal och många andra välkända tidningar. Den 25 april talar den amerikanska mediegurun på ett frukostseminarium i Stockholm som arrangeras av Talarforum i samarbete med Resumé.
[2007-04-20]
» Läs mer

Försäljningsrekord – för andra kvartalet i rad

Kunskapsföretaget Talarforums försäljning ökade med 39 % under första kvartalet 2007 i jämförelse med samma kvartal föregående år. All time high slogs med 11%. Bakom den kraftiga försäljningsökningen ligger stigande efterfrågan från medelstora och internationella företag att ta in externa utförare för att stärka sin kompetens och konkurrenskraft. En tydlig trend i rådande högkonjunktur är intresset för talare och rådgivare med global kunskap som fd utrikesministern och FN’s sändebud Jan Eliasson, Mark Thomson från Stanford och Harvard Business Review samt mediegurun Mario Garcia som designat Wall Street Journal.
[2007-04-19]
» Läs mer

Talarforum i unikt samarbete med Stockholms universitet

Kompetensföretaget Talarforum har ingått ett samarbetsavtal med Stockholms universitets bolag – SUCCESS, för att sälja deras uppdragsutbildningar. Avtalet betyder att Talarforum kan erbjuda företag och organisationer en ingång till hela Stockholms Universitets spetskompetens och tillhandahålla akademiska utbildningslösningar som ger högskolepoäng.
[2007-02-20]
» Läs mer

Mjuka ledarskapsfrågor i topp 2006 och hållbar utveckling hetaste trenden 2007

Talarforum presenterar idag de talare och ämnen som företag och organisationer efterfrågat mest under 2006. Det är mjuka ledarskapsfrågor presenterade av karismatiska yrkesutövare med gedigen erfarenhet som dominerar. Inför 2007 är den hetaste trenden klimatfrågan och hållbar utveckling och den allra mest efterfrågade internationella talaren är Al Gore.
[2007-01-25]
» Läs mer

All time high för Talarforum AB

Fjärde kvartalet blev den högsta försäljningen någonsin i Kompetensföretaget Talarforums elvaåriga historia. Försäljning ökade med 36% i jämförelse med samma period föregående år.
[2007-01-08]
» Läs mer

Business trends that will shape the 21st century

New book: Global Remix by author Richard Scase released December 2006
[2006-12-15]
» Läs mer...

After dinner speakers ny trend vid julbordet

Talare som inspirerar, underhåller och bidrar med tänkvärdheter är efterfrågade när företag och organisationer samlar sina anställda eller kunder till julbord i år. Talarens budskap ska harmonisera med företagsledningens strategi och ge människor kreativa idéer, möjligheter att tänka ”out of the box”.
[2006-11-23]
» Läs mer...

En inblick i framtidens utmaningar inom bemanning och rekrytering

Imorgon föreläser Pär Lager, VD för kunskapsföretaget Talarforum, för det världsledande företaget Adecco och deras kunder på ett frukostseminarium i Göteborg. Pär visar på aktuella trender inom kompetens- och personalutveckling samt presenterar en modell för hur företag och organisationer kan bli bättre på att ta greppet om sin framtid.
[2006-10-10]
» Läs mer...

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta