> > >

Pressrelease 2009-03-03

Motivationstalare i topp

Finanskris, varsel och permitteringar till trots, så söker företag i allt större utsträckning motivationstalare. Förra året var det stor efterfrågan på föreläsare inom miljö. Idag är det fokus på att motivera medarbetare, leda i förändring och att öka försäljningen. Psykologen Jörgen Oom som talar om rätt mental inställning - är mest populär.

- Många blir inspirerade av att höra hur andra klarat sig igenom tuffa utmaningar, vilket gör ultradistanslöparen Rune Larsson, seglaren Gurra Krantz eller rallymästaren Tina Thörner till uppskattade talare i kristider. Andra vill höra hur vi reagerar när vi ställs inför förändringar och hur vi själva kan påverka vår inställning och då är det psykologer, läkare eller coacher som gäller säger Peter Storckenfeldt, vd på Talarforum.

Talarforum förmedlar talare inom alla ämnesområden. Störst efterfrågan är det på föreläsare som kan motivera medarbetare. För chefer handlar det om att leda i förändring och det svåra samtalet. Föreläsare inom ekonomi, som har erfarenhet från tidigare finanskriser, är också efterfrågade. Den nya diskrimineringslagen gör talare inom mångfald eftersökta.

2008 blev rekordår för Talarforum. Den positiva utvecklingen mattades något under fjärde kvartalet, men nu har bokningarna tagit fart igen, säger Peter Storckenfeldt. Att ta in föreläsare är ett kostnadseffektivt sätt att motivera och utbilda personal och vi ser ljust på framtiden och nyanställer.

Topplista talare

  • Jörgen Oom är legitimerad psykolog med specialistutbildning inom attitydpåverkan, kommunikation och hypnos. I mer än trettio år har han medverkat i drygt 200 företags förändringsprocesser i fler än 30 olika länder. Talar om rätt mental inställning, leda i förändring och hur man tillsammans skapar toppmotivation i vardagsarbetet.
  • Paolo Roberto är elitboxare, författare, föreläsare, dansör och debattör. Talar om attityder, bantning, fåfänga, balans i livet, boxning, svenskhet och utanförskap. Lagar även mat och kör boxningsaktivitet med kunder.
  • Rune Larsson är en av världens bästa löpare på extremt långa distanser. Två gånger har han sprungit det 1015 kilometer långa loppet mellan Sydney och Melbourne, tre gånger har han vunnit Spartathlon, som klassas som världens hårdaste löptävling, han håller praktiskt taget alla svenska och nordiska rekord på löpsträckor längre än maraton. Utsedd till årets talare 2007. Talar om motivation och konsten att orka.
  • Magnus Lindkvist är framtidsstrateg och föreläsare inom omvärldsanalys och trender. Han är utbildad Civilekonom vid Handelshögskolan i Stockholm samt filmvetare från School of Film, Television and Theatre på UCLA. Han inspirerar och provocerar fram ett bättre och mer konstruktivt framtidstänkande samt lär dig att planera bättre och bli lyckligare.
  • Susanne Pettersson är konsult, coach, mental rådgivare, inspiratör, författare och föreläsare inom personlig utveckling. Talar om hur man skapar ett vinnartillstånd, att leda andra, utveckla team och hur man undviker stress.
  • Henrik Larsson-Broman är vd på Prosales, trendanalytiker, forskare och säljexpert. Ett av hans föredrag handlar om 7 strategier för ökad försäljning i lågkonjunktur.
  • Atle Johansen är relationscoach och utbildare. Han pratar om varför vi egentligen går till jobbet, vikten av att ge sitt bästa och locka fram det bästa hos andra och de fascinerande mötena mellan människor som ibland kan vara mer riskfyllda än att bestiga det högsta berg.
  • Gurra Krantz är har mer än 20 års erfarenhet av professionell kappsegling med internationella besättningar. Hans ämnen är bland andra ledarskap, kris och konflikthantering, kulturella skillnader, hur man sätter ihop en kompetent grupp och hur man tänker för att vinna.
  • Tina Thörner, trefaldig damvärldsmästare i rally, talar om att man kan bara man vill, om man verkligen tror på det, om positivt tänkande, hur man skapar sin egen lycka och bygger upp självförtroendet, konstruktiv kritik och feedback.
  • Paal Evjenth har över tjugofem års konsulterfarenhet och är en av Skandinaviens mest erfarna föreläsare inom attityder, kundservice och motivation. Hur skapas vinnande attityder? Hur påverkar de vårt arbete och våra resultat? Och vad händer om man runt omkring sig har negativa kulturbärare i stället för positiva?

För mer information:

Jenny Lexhed, kommunikationschef Talarforum AB
08-546 535 32, 0707-42 09 83,

Talarforum har Europas största kompetensnätverk med över 8000 talare, utbildare, experter, underhållare och inspiratörer. Vi matchar extern kompetens till möten och utbildningar som bidrar till att stärka våra kunders attraktions- och konkurrenskraft.

Talarforum grundades 1995 och ingår tillsammans med dotterbolagen Speakersforum Finland Eventforum Finland, Talerforum Norge och Taleforum Danmark i koncernen TF Group. Inom gruppen finns även företaget Eventforum. I Sverige har Talarforum kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Koncernen omsätter 185 miljoner kronor och har drygt 60 anställda.

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta