> > >

Pressrelease 2007-04-19

Försäljningsrekord – för andra kvartalet i rad

Kunskapsföretaget Talarforums försäljning ökade med 39 % under första kvartalet 2007 i jämförelse med samma kvartal föregående år. All time high slogs med 11%. Bakom den kraftiga försäljningsökningen ligger stigande efterfrågan från medelstora och internationella företag att ta in externa utförare för att stärka sin kompetens och konkurrenskraft. En tydlig trend i rådande högkonjunktur är intresset för talare och rådgivare med global kunskap som fd utrikesministern och FN’s sändebud Jan Eliasson, Mark Thomson från Stanford och Harvard Business Review samt mediegurun Mario Garcia som designat Wall Street Journal.

- 2006 avslutades oerhört starkt och trenden fortsätter, säger VD Pär Lager. Vi ser också att den starka utvecklingen på arbetsmarknaden gör att företag och organisationer satsar på kompetensutveckling för att behålla och attrahera ny personal. Ytterligare en anledning till vår starka försäljning är att vi har blivit bättre på att paketera våra tjänster och tydligt visa vilket värde som externa talare och rådgivare kan skapa.

Ett område som växer kraftigt är hållbar utveckling. Mycket till följd av den massiva uppmärksamhet och intresse som framförallt Al Gore skapat med sin film ”En obekväm sanning”. Företag och organisationer vill ha hjälp och inspiration av experter och rådgivare hur de ska agera i klimatfrågan.
Mest efterfrågade föreläsarna inom miljö är författaren och meteorologen Madeleine Westin Bergh och Bo Ekman, grundare av Tällberg Forum.

För mer information kontakta:
Jenny Lexhed, kommunikationschef Talarforum AB
08-546 535 32, 0707-42 09 83,


Talarforum har Europas största kompetensnätverk med över 8000 talare, utbildare, rådgivare, underhållare och inspiratörer. Vi matchar extern kompetens till möten och utbildningar som bidrar till att stärka våra kunders attraktions- och konkurrenskraft.

Talarforum grundades 1995 och ingår tillsammans med dotterbolagen Speakersforum Finland Eventforum Finland, Talerforum Norge och Taleforum Danmark i koncernen TF Group. I Sverige har Talarforum kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Koncernen omsätter drygt 185 miljoner kronor och har 60 anställda.

Jan Eliasson
Mark Thompson
Mario Garcia
Madeleine Westin
Bo Ekman

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta