> > >

Pressrelease 2007-04-26

”Entreprenör utan gränser”

Björn Söderbergs nya bok ger läsning som berör

Björn Söderberg har inte ägnat tid åt att skriva affärsplaner och göra PowerPoint presentationer. Däremot har han vid 25 års ålder startat tre företag i både Sverige och Nepal som visar att socialt ansvarstagande faktiskt är lönsamt när det omsätts i praktisk handling. I boken ”Entreprenör utan gränser” tar Björn oss med på en resa från styrelserummen i Sverige till Bagmatifloden i Kathmandu där han visar hur man startar ett företag genom att sälja sin produkt innan den existerar, och att det handlar om att skaffa kunder istället för att skriva omfattande planer.

Björns enkla syn på innovation och entreprenörskap retar många som tenderar att märkvärdigfiera ämnet. Författaren utmanar specialisterna genom att betrakta allt som ganska enkelt. "Den som inte har misslyckats har aldrig försökt" är Björns måtto. Detta märks i hans företag och de anställda har byggt upp en stark självkänsla. Blyga hemmafruar har blivit tuffa chefer som nu tror på sig själva och driver bolagen självständigt när han är i Sverige. Björn utmanar ständigt gamla tankemönster och sociala strukturer. Hans senaste företag - WebSearch Professional är ett IT-företag i Nepal som bara anställer kvinnor. Det handlar om att skapa statusyrken för unga kvinnor i Nepal och bryta gamla förtryckande strukturer.

- Det är glädjande att Björn har skrivit en bok så att fler kan få ta del av hans tankar och idéer. Björn är en av våra mest uppskattade föreläsare om entreprenörskap, hållbar utveckling och socialt ansvarstagande, ämnen som är högst aktuella idag. Alla borde få lyssna på Björn eller läsa hans bok, för hans skaparglädje smittar av sig, liksom känslan av att inget är omöjligt, säger Jenny Lexhed, kommunikationschef Talarforum.

Om författaren

Björn Söderberg är grundare och VD för Fair Enterprise Network som arbetar med att bygga upp och utveckla ansvarsfulla företag i fattiga länder.

Björn är en mycket efterfrågad föreläsare hos Talarforum inom ämnen som Entreprenörskap, socialt ansvar, miljö och hållbar utveckling.

För mer information kontakta:
Jenny Lexhed, kommunikationschef Talarforum AB
08-546 535 32, 0707-42 09 83,


Talarforum har Europas största kompetensnätverk med över 8000 talare, utbildare, rådgivare, underhållare och inspiratörer. Vi matchar extern kompetens till möten och utbildningar som bidrar till att stärka våra kunders attraktions- och konkurrenskraft.

Talarforum grundades 1995 och ingår tillsammans med dotterbolagen Speakersforum Finland Eventforum Finland, Talerforum Norge och Taleforum Danmark i koncernen TF Group. I Sverige har Talarforum kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Koncernen omsätter drygt 185 miljoner kronor och har 60 anställda.

Entreprenör utan gränser av Björn Söderberg

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta