> >

Talarna - Talarforums podcast

I Talarna träffar Pelle Tornell föreläsare, författare och forskare som delar med sig av insikter, inspiration och personliga historier. Programmet produceras av Talarforum.

8. Nina Åkestam intervjuas av Pelle Tornell

Nina Åkestam är skribent, föreläsare och reklamforskare vid Center for Consumer Marketing vid Handelshögskolan i Stockholm. Hon har en bakgrund inom reklambranschen, med anställningar på bland annat Garbergs och Wieden + Kennedy, New York.

Nina har också en av Sveriges mest besökta bloggar, där hon bland mycket annat skriver om reklam skulle kunna (och borde) förändra världen. Hon skriver även uppmärksammade texter om jämställdhet, miljö och karriär. 2014 kom hennes första bok, om just hur man gör karriär, och varför. Nina är också en frekvent anlitad talare inom hennes ämnen.

Nina föreläser om ämnen som:

Reklamens ansvar. Att reklam påverkar varumärken råder det ingen tvekan om. Men det är lika sant att den även påverkar människor. Reklam är en av de absolut vanligaste uttrycken för vår tids populärkultur, och berättar mer än vi kanske vill tro om vilka vi är och hur vi lever. Så vad har egentligen företag för ansvar när det gäller vilka budskap de trumpetar ut? Hur påverkar det våra självbilder, könsroller och våra tankar kring vad som är viktigt och normalt? Hur balanserar man ekonomiska resultat med mänskliga resultat? Och viktigast av allt: hur kan vi använda reklamens stora makt till att driva världen åt det håll vi vill?

Märkliga jobb. Det är längesen de flesta av oss kände att "jobbet" är en plats dit man i all enkelhet går och gör precis det som krävs för att få ihop till mat och hyra. I vår nutida ekonomi står fler och fler utanför arbetsmarknaden, medan de som är på insidan jobbar mer än någonsin. Och samtidigt finns det oändliga möjligheter att förverkliga sig själv genom det man gör på dagarna. Det finns många som gärna ger råd och tips om hur man skaffar drömjobbet. Men hur ska man veta vad i hela friden drömjobbet är? Hur ska man värdera pengar mot passion och meningsfullhet? Är det verkligen bra att brinna för det man jobbar med? Och vad gör man den dagen när drömjobbet får en att vilja hoppa från balkongen? Baserat på mina egna erfarenheter pratar jag om hur man kan vända beslutsångesten till sin fördel, och kanske hitta sig själv på vägen.

Vad är meningen med hela skiten? Arbetslivet går snabbare och snabbare. Det finns oändligt mycket roligt och viktigt att göra på jobbet (helst i förrgår), samtidigt som man gärna ska ha en hel och ren familj och springa ett avslappnat maraton på helgen. Hur sjutton går det ihop? Vad händer när det inte gör det? Varför jobbar vi som vi gör? Och varför är många av oss så rädda att ställa oss frågan varför?

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta