Talarna - Talarforums podcast

I Talarna träffar Pelle Tornell föreläsare, författare och forskare som delar med sig av insikter, inspiration och personliga historier. Programmet produceras av Talarforum.

10. Olof Röhlander intervjuas av Pelle Tornell

31 Mars 2015

Olof Röhlander är en prisbelönt professionell föreläsare, utbildare, licensierad mental tränare och certifierad coach. Han har bland annat fått pris som årets föreläsare och är även författare till boken "Det blir alltid som man tänkt sig". Olof är en av få föreläsare som årligen gör hundratals bejublade föreläsningar inom näringslivet. Som mental tränare och coach talar Olof Röhlander om motivation och inspiration och om vikten att sätta upp mål. Orealistiska mål. Mål ska vara inspirerande, inte realistiska. Hans föreläsningar handlar om personlig utveckling, hur man tränar tankar, känslor och attityder. I sina föreläsningar behandlar Olof även grunden till alla relationer: kommunikation. Han talar om motivation och inspiration – om att bli tänd på framtiden.

9. Mattias Ribbing intervjuas av Pelle Tornell

16 Februari 2015

Med stor passion och en bakgrund som professionell utbildare har Mattias Ribbing länge utforskat hjärnans roll i hur man når mätbara framsteg, både i arbetet och till vardags. Sin egen hjärna har han drillat att gå från normalbegåvad till att vinna SM i minne tre år i rad. Mattias var också förste svensk att uppnå samtliga kriterier för den ärofyllda titeln "International Grand Master of Memory".Faller du lätt tillbaka i gamla mönster? Har du svårt att hitta glöden när det går trögt? Händer det att du ger upp innan du nått din dröm? Förbered dig på ett mentalt vitamintillskott när Mattias Ribbing tar dig med på ett spännande och underhållande äventyr in i din egen hjärna. Nya tankar kommer garanterat att väckas om hur Du ska bli den allra bästa versionen av dig själv.

8. Nina Åkestam intervjuas av Pelle Tornell

15 November 2014

Nina Åkestam är skribent, föreläsare och reklamforskare vid Center for Consumer Marketing vid Handelshögskolan i Stockholm. Hon har en bakgrund inom reklambranschen, med anställningar på bland annat Garbergs och Wieden + Kennedy, New York. Nina har också en av Sveriges mest besökta bloggar, där hon bland mycket annat skriver om reklam skulle kunna (och borde) förändra världen. Hon skriver även uppmärksammade texter om jämställdhet, miljö och karriär. 2014 kom hennes första bok, om just hur man gör karriär, och varför. Nina är också en frekvent anlitad talare inom hennes ämnen. Nina föreläser om ämnen som: Reklamens ansvar. Att reklam påverkar varumärken råder det ingen tvekan om. Men det är lika sant att den även påverkar människor. Reklam är en av de absolut vanligaste uttrycken för vår tids populärkultur, och berättar mer än vi kanske vill tro om vilka vi är och hur vi lever. Så vad har egentligen företag för ansvar när det gäller vilka budskap de trumpetar ut? Hur påverkar det våra självbilder, könsroller och våra tankar kring vad som är viktigt och normalt? Hur balanserar man ekonomiska resultat med mänskliga resultat? Och viktigast av allt: hur kan vi använda reklamens stora makt till att driva världen åt det håll vi vill? Märkliga jobb. Det är längesen de flesta av oss kände att "jobbet" är en plats dit man i all enkelhet går och gör precis det som krävs för att få ihop till mat och hyra. I vår nutida ekonomi står fler och fler utanför arbetsmarknaden, medan de som är på insidan jobbar mer än någonsin. Och samtidigt finns det oändliga möjligheter att förverkliga sig själv genom det man gör på dagarna. Det finns många som gärna ger råd och tips om hur man skaffar drömjobbet. Men hur ska man veta vad i hela friden drömjobbet är? Hur ska man värdera pengar mot passion och meningsfullhet? Är det verkligen bra att brinna för det man jobbar med? Och vad gör man den dagen när drömjobbet får en att vilja hoppa från balkongen? Baserat på mina egna erfarenheter pratar jag om hur man kan vända beslutsångesten till sin fördel, och kanske hitta sig själv på vägen. Vad är meningen med hela skiten? Arbetslivet går snabbare och snabbare. Det finns oändligt mycket roligt och viktigt att göra på jobbet (helst i förrgår), samtidigt som man gärna ska ha en hel och ren familj och springa ett avslappnat maraton på helgen. Hur sjutton går det ihop? Vad händer när det inte gör det? Varför jobbar vi som vi gör? Och varför är många av oss så rädda att ställa oss frågan varför?

7. Per Holknekt intervjuas av Pelle Tornell

26 September 2014

[Per Holknekt har under många år varit en av Talarforums mest uppskattade föreläsare. Hösten 2014 ger han ut sin biografi "Per Holknekt 1960-2014" via Norstedts förlag. I anslutning till det kommer Per att leverera ett helt nytt föreläsningsmaterial. Han var den komplexfyllde pojken från Dalarna som blev skateboardstjärna i Kalifornien. Han var entreprenören som grundade stilbildande butiker och skapade klädmärket Svea. Han var mannen som förlorade allt.Utblottad och hemlös började Per Holknekt sin tuffa kamp mot ett mångårigt alkoholmissbruk. Han reste sig, grundade Odd Molly, blev mångmiljonär och levde livet. Tills alkoholen fick honom i sitt grepp igen. En ny kamp inleddes, och ett nytt liv. Hösten 2013 klev han ut från Odd Mollys kontor för sista gången.

6. Colin Moon intervjuas av Pelle Tornell

5 September 2014

Colin Moon är kommunikationsexpert, författare och föreläsare inom området kommunikation. Colins filosofi är att om man ska verka i mångkulturella team är det bäst att först skaffa sig en självinsikt om den egna kulturella bakgrunden. Och sedan alla andras. Colin talar på sitt eget underhållande sätt om förståelse och krockar mellan kulturer och om global affärskommunikation. 2012 vann Colin priset Årets talare, Man

5. Jenny Åkerman intervjuas av Pelle Tornell

26 Juni 2014

Tidigare ordförande i Mensa Sverige. Många är vi som säger att det är våra goda medspelares förtjänst när vi har det bra, oavsett om det är på jobbet eller hemma, och kanske är vi också lite väl snabba att skylla på oss själva när det känns mindre bra. Eller hör du till dem som helst lägger skulden för gnissel på andra? Hur vi än vänder och vrider på det så krävs det två för en tango. Samarbete, samspel och laganda skapar ingen ensam. MEN! Som en i en relation har du alla möjligheter i världen att använda dig av dina förmågor för att skapa en ödmjuk, respektfull, tydlig och effektiv kommunikation. Det leder i sin tur till vad vi lite slarvigt kallar "bra relationer".

4. Annika Steiber intervjuas av Pelle Tornell

19 Juni 2014

Dr. Annika Steiber, en av få forskare som vistats på det mytomspunna huvudkontoret Googleplex i Silicon Valley. Hon försöker besvara frågan vad som driver Googles innovationsförmåga. Annika doktorerade på företagsledning och organisation för ökad innovationskraft via Chalmers Tekniska högskola och arbetar idag, efter nästan 20 år i high tech-industrin, som forskare inom områdena för "företagsledning för kontinuerlig innovation" samt "Open Innovation". Annika Steiber är även nordiskt ansvarig och rådgivare åt ett av världens ledande innovationsnätverk.

3. Robert Karjel intervjuas av Pelle Tornell

17 Mars 2014

Överstelöjtnant i flygvapnet och helikopterpilot. Under 2010 var Robert Karjel posterad i Adenviken för att på uppdrag av FN och EU leda sin helikopterdivision i arbetet med att bekämpa de pirater som hemsöker den somaliska kusten. Inför uppdraget fick han mycket kort tid på sig att förbereda sig och sitt förband på insatsen. Organsiationen var också präglad av tidigare misslyckanden inom försvarsmaktens helikopterverksamhet, där prestigeprojekt kraftfullt försenats och många kollegor omkommit i flyghaverier. Under insatsen lyckades dock den fartygsstyrka som Karjel och hans division ingick i avvärja mer än 100 piratattacker och eskortera mat och mediciner till miljontals svältande i Somalia. En prestation som rönt stor uppmärksamhet även internationellt.

2. Teo Härén intervjuas av Pelle Tornell

13 Januari 2014

Teo är civilekonom och entreprenör med erfarenhet av att ha startat flera bolag. Han beskriver varför kreativitet är nödvändig för att lyckas och att man måste jobba för att dra nytta av den. Teos passion är "inspiration" och "kreativitet" och han föreläser omkring 200 ggr/år över hela Sverige och utomlands om varför det är så svårt att vara kreativ, men också om varför det är så viktigt, och så roligt.

1. Stefan Einhorn intervjuas av Pelle Tornell

25 Oktober 2013

Professor och överläkare vid Radiumhemmet. Tidigare institutionschef vid Karolinska Institutet. Av studenterna utsedd till bästa föreläsare vid Karolinska Institutet 1999. Författare till flera böcker, bland annat En dold Gud, Ont i Kroppen, Den sjunde dagen, Konsten att vara snäll, Medmänniskor, Vägar till visdom och Änglarnas svar.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2