Hem > Personligheter > Patrik Andersson

Patrik Andersson

Samhällsbyggare, entreprenör och somalisk bandylegend

När alla bara pratar om integration, entreprenörskap och målmedvetenhet - levererar Patrik Andersson. I en omtumlande föreläsning får vi träffa inspirationskonstnären som gjorde bandy till en integrationsfråga och satte Borlänge på världskartan.

Patrik Anderssons engagerande, inspirerande och roliga föreläsning tar sin början i ett Borlänge som stod inför en rad tuffa utmaningar. Industrierna gick på tomgång, den stora musikfestivalen hade gått i konkurs och de 50 000 invånarna hade fått ett tillskott av 3000 somaliska flyktingar. Men där främlingsfientlighet och socialutslagning kunde ha följt ville Patrik någonting helt annat. Här börjar historien som har hänfört en hel värld. Historien om det Somaliska Landslaget i bandy och deras resa till VM i Sibirien som har fått stora internationella mediekoncerner som CNN, BBC, Al-Jazeera, Wall Street Journal att vallfärda till Borlänge för att berätta om projektet. Patrik Andersson har nu startat en liknande verksamhet i Norge i samarbete med NRK och ett Nordisk filmbolag. Långt framskridna planer finns också på en Hollywood-produktion kring Somalias Landslag i bandy där samarbetsavtal skrivits med en av Hollywoods mest framgångsrika producenter.

I januari 2015 hade filmen "Trevligt Folk" premiär. Regin stod Filip och Fredrik för och Patrik Andersson har en av huvudrollerna. Filmen beskriver hur projektet kan komma att förändra de Somaliska spelarnas framtid för alltid, men också om hur det har påverkat Borlänge, Sverige och synen på invandrarnas situation i det svenska samhället.

Patrik bjöds in speciellt för att tala inför FN när deras Integrationsrapport släpptes sommaren 2015

Föreläsningen innehåller bland annat:
Somalia Bandy-projektet - Bakgrund, resan och framtiden.
Filmen Trevligt folk
Out of The box - Hur kan du nå dina mål genom att tänka "Out of The Box".
Mycket snack men också mycket verkstad - Många kan få en ide som Somalia Bandy men hur genomför man den?
Med Somalia Bandy som exempel - Hur kan vi använda vår resa för att nå framgångar inom exempelvis företagande med samma koncept?
Marknadsföring och media - Hur lyckades vi få hela världens media till en svensk småstad som heter Borlänge, för att berätta om en sport många aldrig hört talas om som dessutom skulle utövas av somalier?
Civilsamhällets roll i integrationen - Hur samarbetade kommun och privat entreprenör, idrottsförening för att nå målet? Hur ser situationen ut i Borlänge och varför behövdes Somalia Bandy?

Patrik skräddarsyr varje föreläsning med konkreta exempel. Det är svårt att inte engageras av Patriks energi och viljekraft när han berättar om tankarna bakom projektet och de Somaliska spelarnas oerhörda vilja att nå VM och deras mål att få representera sitt land i ett VM-slutspel. Det är en föreläsning där skratt blandas med tårar.

Patrik Andersson är utbildad lärare och har en bakgrund som journalist, PR-konsult och entreprenör. Han är grundare till det Somaliska Landslaget i bandy och har tidigare startat företag inom IT, media och försäljning.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Talarforum Akademi   

Masterclass

En heltäckande utbildning för talare » Anmäl dig nu - senast 15 juni
» Ladda ner broschyren

Föreläsare Moderatorer Artister Internationella föreläsare

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta