Inspirationsbrev December 2015

Forskning visar: Emotionellt Ledarskap leder till framgång i affärsvärlden

När Daniel Goleman presenterade sin teori om EQ (emotionell intelligens) slog det ner som en bomb. Mångas första reaktion var att det bara var att ”ett påhitt”, för att sedan bytas ut till att det var någonting de ”vetat om hela tiden”. Samma bemötande möttes Goleman och hans kollegor av när de för något år sedan presentade sin senaste upptäckt om Emotionellt Ledarskap. Det var resultatet av flera års forskning som visade vikten av chefers och ledares humör för att skapa en bra och framgångsrik organisation och forskningens slutsatser publicerades i Harvard Business Review.

»Läs hela artikeln...

Jenny Åkerman - Hjärngympa med Mensas före detta ordförande

Jenny Åkerman arbetar som en slags "hjärnpedagog" med över tre decenniers erfarenhet av tanketräning med olika pedagogiska inriktningar. Jenny är även författare, musik- och röstpedagog, föreläsare samt före detta ordförande i Mensa Sverige. Hennes ämnen är bland annat hjärngympa, minnesträning, kommunikation och förändring. Talarforum bad Sveriges egen hjärn-lady om några konkreta tips om hur man håller hjärnan i form, undviker att fastna i gamla tankemönster och hur man ger sig själv energi-injektioner genom att tänka nytt och utmana sig själv mentalt.

»Läs hela artikeln...

Utse Årets talare 2015

Vilka talare har stimulerat, motiverat och berört dig mest under 2015? Är det någon moderator som du minns speciellt? Har du sett någon helt ny föreläsare eller moderator som inspirerat dig till att förändra ditt sätt att arbeta eller att leva? Det kan vara en expert, utbildare, konsult, företagsledare, en inspiratör eller någon helt annat. Huvudsaken är att den eller de du vill nominera har kunnat förmedla sitt budskap på ett exceptionellt sätt.

Prisutdelning!
Årets vinnare kommer att presenteras 26 januari 2016 på festen och Talargalan på Berns i Stockholm. Mer information om Talargalan kommer släppas längre fram.

»Läs hela artikeln...

Aron Anderson - Simmade över Ålands hav med bara armarna

När Aron Anderson var 9 år gammal opererades han för cancer och hamnade i rullstol. Han tog tidigt ett beslut att inte låta rullstolen stoppa honom utan att istället se vilka möjligheter den kunde ge honom. Sedan det beslutet har Aron bland annat varit med på fyra Paralympics i tre olika sporter, han har åkt Vasaloppet sittandes, cyklat armcykel till Paris och som första person någonsin i rullstol bestigit Kebnekaise.
Tidigare i höst simmade Aron över Ålands hav med bara armarna och Talarforum har träffat honom för att få höra mer om bedriften.

»Läs hela artikeln...

Ramona Karlsson - Klart det går - frågan är bara hur

Ramona Karlsson är en av världens främsta kvinnliga tävlingsförare. Bland annat är hon förtas kvinnan att ha vunnit ett SM-rally i högsta klassen, och 2013 blev hon framröstad som "Årets bilsportare". Hör berättelsen om hur Ramona byggt upp en mångmiljonsatsning utan ett öre på fickan genom ett outtröttligt och viljestarkt arbete. Hon berättar även om om riskerna, och om hur hon och Miriam svetsades ännu starkare samman efter en nära-döden-upplevelse under Rally Mexico. Ramona belyser även vikten av teamwork och rätt mindset för att kunna prestera i en av världens mest extrema motorsporter. Mot alla odds har Ramona lyckats komma att tillhöra motorsportseliten.

När: Tis 16 feb Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2