Våra talare gör också föreläsningar online. Kontakta oss så berättar vi mer!

Mischa Billing
Fotograf: Peter Jönsson

Mischa Billing

Sommelier, programledare och konferencier

Programledaren och sommelière Mischa Billing som är aktuell som jurymedlem i Sveriges Mästerkock på TV4

Mischa Billing, sommelière och lektor i måltidskunskap vid Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan (Örebro universitet) har en gedigen kunskap inom mat och vin genom sin tid bland annat som ansvarig för sommelierprogrammet vid RHS, lärare i doft och smak på Konstfack. Hon har varit juryledamot i olika internationella vinprovarpaneler, vinkrönikör i olika tidningar, bedömt kvaliteten på kranvattnet i jämförelser mellan landets kommuner, beskrivit såväl äppeldrycker, rosor som Absolut vodka.

Mischa Billing har varit konferencier och moderator vid många svenska sammanhang men är även anlitat internationellt som både sakkunnig, konferencier och juryledamot.

Mischas grund för att förstå och kommunicera smak och doft lades hos kocken Thomas Drejing på Petri Pumpa där hon ansvarade för matsalen och vinkällaren. Hon gick sedan vidare till bland att vara general sekreterare för internationella sommelierförbundet, ASI. Mischas utgår alltid från sin näsa och sina smaklökar, de är hennes instrument och hennes verktyg är doft och smak. Utifrån att vara expert på vin och konsten att kombinera mat och dryck skapar hon idag såväl traditionella kombinationer som gränsöverskridande projekt. Idag kan vi snart allt om världens berg och växter, doftens värld är vår tids geografiska "vita fläck", en värld som Mischa Billing utforskat de senaste 25 åren.

Pressbilder

Mischa Billing

Mischa Billing

Aktivitetsledare

Föreläsare med ämnesexpertis

Aktivitetsledare

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2