Hem > Personligheter > Mischa Billing

Mischa Billing

Sommelier, programledare och och konferencier

Programledaren och sommelière Mischa Billing som är aktuell som jurymedlem i Sveriges Mästerkock på TV4

Mischa Billing, sommelière och lektor i måltidskunskap vid Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan (Örebro universitet) har en gedigen kunskap inom mat och vin genom sin tid bland annat som ansvarig för sommelierprogrammet vid RHS, lärare i doft och smak på Konstfack. Hon har varit juryledamot i olika internationella vinprovarpaneler, vinkrönikör i olika tidningar, bedömt kvaliteten på kranvattnet i jämförelser mellan landets kommuner, beskrivit såväl äppeldrycker, rosor som Absolut vodka.

Mischa Billing har varit konferencier och moderator vid många svenska sammanhang men är även anlitat internationellt som både sakkunnig, konferencier och juryledamot.

Mischas grund för att förstå och kommunicera smak och doft lades hos kocken Thomas Drejing på Petri Pumpa där hon ansvarade för matsalen och vinkällaren. Hon gick sedan vidare till bland att vara general sekreterare för internationella sommelierförbundet, ASI. Mischas utgår alltid från sin näsa och sina smaklökar, de är hennes instrument och hennes verktyg är doft och smak. Utifrån att vara expert på vin och konsten att kombinera mat och dryck skapar hon idag såväl traditionella kombinationer som gränsöverskridande projekt. Idag kan vi snart allt om världens berg och växter, doftens värld är vår tids geografiska "vita fläck", en värld som Mischa Billing utforskat de senaste 25 åren.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta