Mats-Eric Nilsson

Kamp mot matfusk – och försvar för måltiden

Mats-Eric Nilsson är journalisten som hösten 2007 skakade om livsmedelsbranschen med sin storsäljare Den hemlige kocken – och samtidigt skapade en folkrörelse.

Hans böcker – som avslöjar hur våra moderna livsmedel blivit fattiga på riktiga råvaror, men desto rikare på tillsatser – har sålt i mer än 400 000 exemplar och översatts till flera språk. Han är en mångfaldigt prisbelönt författare och en flitigt anlitad föreläsare över hela Norden.

I sin senaste bok, Måltidens magi, sätter Mats-Eric fokus på själva måltiden. Det var ju gemenskapen kring maten som en gång gjorde oss till människor, men som i vår tid så ofta slarvas bort. När du slänger i dig maten framför datorn, när familjen alltför sällan äter tillsammans – och när våra äldre tvingas sitta i ensamhet med hemtjänstens matlådor.

Idag erbjuder Mats-Eric två olika föredrag:

Pulvermosets land
Om de tidigare böckernas avslöjanden och hur man ska göra för att hitta äkta vara. (Två versioner: konsument och offentlig sektor)

Måltidens magi
Om hur lätt vi glömmer bort matbordets välgörande gemenskap, som faktiskt kan slå ut vilken modediet som helst. Och vad vi kan göra för att återupprätta måltiden – hemma, på jobbet, i skolan och på äldreboendet.

Pressbilder

Mats-Eric Nilsson

Liknande profiler

Föreläsare som drar publik