Fotograf: Daniel Prembäck

Maria Idebro

Teknik med fokus på människan

Tekniken i sig är ofta det enkla, att få med sig alla människor och hur vi ska förhålla oss till den nya tekniken är det svåra.

Precis som att en av de största utmaningarna med att kolonisera Mars inte är de tekniska utan hur en liten grupp människor ska kunna fungera tillsammans i en isolerad miljö. Teknik är spännande. Teknik + människor är superspännande.

Maria är civilingenjör i Farkostteknik. Hon har haft olika ledarroller i IT-branschen i 15 år, bland annat på Scania, HiQ, H&M och Ericsson. Nu arbetar hon som managementkonsult på konsultföretaget Thread och jobbar med ledarskapsfrågor i olika former. Hon har också ledarskapserfarenhet från sportvärlden. 2007 startade hon en kampsportsklubb för Brasiliansk Jiu Jitsu och MMA tillsammans med sin man. En klubb hon fortfarande är aktiv i.

Maria är en del av IDG:s Expert network vilket innebär att hon skriver artiklar som publiceras i Computer Sweden eller någon annan av deras sajter beroende på målgrupp och har talat på flera av deras event, t.ex. på Webbdagarna i Göteborg och i Stockholm.

Exempel på föreläsningar:

Kan en brödrost ha känslor? Och vill vi i så fall att den ska ha det?
I en tid då vi ser mer och mer artificiell intelligens omkring oss blir empati allt viktigare. Den här föreläsningen handlar bland annat om varför empati är en viktig konkurrensfördel och om hur man får mer av det i sin organisation. Empati är nyckeln till att rekrytera och behålla fantastiska människor och också till att ta fram briljanta produkter och tjänster. Empati är också något som artificiell intelligens troligtvis inte kommer kunna använda sig av på ett bra tag. Istället är det artificiell intelligens kombinerat med mänsklig empati som kan bli en oslagbar kombination. En föreläsning om teknik och känslor. Om algoritmerna som styr maskinerna och om algoritmerna som styr oss människor. Om i vilka situationer människor är bäst och i vilka maskinerna är överlägsna. Om hur vi ska använda oss av empati i allt ifrån ledarskap till produktutveckling. Och om vi vill att brödrostar ska ha känslor eller inte.

Maskininlärning/AI in a nutshell – Hur kan maskiner lära sig nya saker själva?
Innan man förstår hur maskiner lär sig saker behöver man förstå hur vi människor egentligen lär oss saker. Med utgångspunkt från det förklarar Maria på ett humoristiskt och pedagogiskt sätt hur maskininlärning fungerar. Från den allra enklaste modellen till möjligheterna som finns. Föreläsningen är baserad på personliga experiment med maskininlärning och innehåller exempel från det. En föreläsning som gör maskininlärning till något konkret, greppbart och roligt.

Pressbilder

Maria Idebro

Fotograf: Daniel Prembäck

Processledare inom storytelling

Livsöden

Aktivitetsledare

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2