Malena Ernman

Malena Ernman

Mezzosopran i världsklass

Malena Ernman är en modern klassisk artist med en fantastisk röst och med en nyfikenhet på olika typer av musik.

Malena Ernman fick sitt stora publika genombrott när hon 2009 medverkade i Svenska Melodifestivalen med låten La Voix. Hon vann tävlingen och representerade sedan Sverige vid Eurovison Song Contest i Moskva.

Malena Ernman är en av de handfull artister i världen som lyckats med att kombinera en operakarriär i högsta världsklass med att nå ut till den breda publiken. Hon har sjungit titel- och huvudroller på operahusen i Wien, Paris, Amsterdam, Bryssel, Berlin, Zürich och Barcelona, hennes skivor har sålt trippel platina och hennes sommarkonserter på Dalhalla är en av världens största klassiska konserter, som de senaste åren gästats av Lill Lindfors, Tommy Körberg och Sarah Dawn Finer. Hösten 2014 gjorde hon en av huvudrollerna i operan "Xerxes" på konsthallen Artipelag tillsammans med bland andra Loa Falkman.

2016 är Malena Ernman aktuell med nya albumet "Sverige". På albumet hör vi en delvis ny Malena, där hon har bytt ut opera mot den svenska visan och tillsammans med några av våra bästa musiker ger sin uppdaterade version av den svenska musik-traditionen.

Malena Ernman

Musik & Dans

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2