Kee Marcello

Från Europe och Rock of Ages till föreläsningar om hängivenhet

Kee Marcello är en av Sveriges mest internationellt erkända artister. Han är gitarrist, producent och låtskrivare, med ett flertal miljonsäljande album på meritlistan.

Kee Marcello har skördat stora internationella framgångar med både Europe och Easy Action, men också som producent och låtskrivare till andra internationella artister. Han har också hunnit med att gör 4 soloplattor, en bästsäljande självbiografi, "Rockstjärnan Gud glömde", och medverkar för närvarande i den hyllade rockmusikalen "Rock of Ages" som efter två utsålda säsonger på Chinateatern i Stockholm har flyttat produktionen till Rondo i Göteborg där den fortsatt går för fulla hus.

Kee Marcello är dessutom en flitigt anlitad föredragshållare, både i Sverige och internationellt. I sin föreläsning delar Kee med sig av hemlighetena till framgång. Med utgångspunkt från sina egna erfarenheter filosoferar han bland annat kring den berömda studien "10 000 timmarsregeln" som professor K.A. Ericsson vid University of Miami utförde med violinister vid Berlin Elite Academy of Music. Syftet med studien var att förstå vilka parametrar som skiljer mellan de elever som blev hyllade världsberömda solister respektive de som blev musiklärare trots samma förutsättningar och utbildning.

Studien fastslår att man i runda tal behöver 10 000 timmars repetetiv övning för att få tillgång till expertkunskaper inom ett givet område. Detta var den enda parametern som skiljde mellan testgrupperna. Devisen som är lite lätt provocerande lyder "Det finns förmodlingen ingenting som heter talang - det borde kanske istället kallas för intresse, hängivenhet och envishet"

Kee varvar berättandet med anekdoter från sin egna karriär och mötena med rockens största världstjärnor. Kee håller antingen rena föreläsningar eller så varvar han med musikaliska inslag, oavsett så utlovas stor underhållningsfaktor!

Pressbilder

Kee Marcello

Liknande profiler

Föreläsare med ämnesexpertis

Föreläsare

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2
$zopim(function() { });