Hem > Personligheter > Karolina Palutko Macéus

Karolina Palutko Macéus

En av Sveriges mest tongivande ekonomijournalister

Författaren och journalisten Karolina Palutko Macéus har arbetat med ekonomijournalistik i snart 15 år, framförallt på Dagens Industri. Hon arbetar idag som reporter, programledare och redaktör åt EFN.se, Ekonomi- och Finansnyheterna.

Karolina förknippas framförallt med boken "Det är jag som äger Carnegie" som Ekerlids förlag gav ut 2014 och som fick stor uppmärksamhet. Under sina år på Dagens Industri var hon den reporter som granskade den stora härvan kring investmentbanken som under unika omständigheter togs över av staten 2008. Flera avslöjanden och intrikata detaljer i boken ledde till flertalet löpsedlar i pressen och föranledde också en riksdagsdebatt kring ansvarsfrågorna runt statens övertagande av Carnegie.

Efter debutboken har Karolina föreläst om Carnegie-härvan och det granskande arbete hon gjorde under ett drygt år. Hon föreläser även om grävande journalistik. Karolina har även erfarenhet som moderator, bland annat i Globen för Avanza Bank Forum. Som reporter och programledare har Karolina stor erfarenhet att snabbt sätta sig in i ämnet och på ett strukturerat sätt förklara och sätta saker i ett sammanhang. Hon är van att arbeta under press och se till att innehåll och leverans blir så bra som möjligt.

Karolina har även varit presschef för Finansinspektionen, arbetat för TV4 Nyheterna och är numera egen företagare. Hennes person och kompetens gör henne till en skicklig och engagerad moderator, konferencier och föreläsare.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta