Jens Assur

Internationellt känd fotograf med många utmärkelser

Jens Assur har skildrat det mesta med sin kamera, från Nelson Mandela till Hells Angels. Han föreläser om fotografering om bildspråk och också om samhällen han mött och om opinionsbildning.

Jens Assur är en internationellt känd stillbilds- och filmfotograf och en av Sveriges ledande samtidsskildrare. Jens har en lång erfarenhet som pressfotograf med utmärkelser som "Årets pressfotograf" och "Årets nyhetsbild" i bagaget och erfarenheter från stora bildreportage i bl.a. Rwanda, Somalia och forna Jugoslavien. Han har skildrat det mesta, från Nelson Mandelas första dag som president till Hells Angels etablering i Sverige. Här hemma är han också uppmärksammad för det fotografiska samtidsprojektet "Och himlen därovan" och för spelfilmer som "Den sista hunden i Rwanda".

Jens Assur talar om fotografering och bildspråk men också om samtiden, omvärlden och om de samhällen han mött samt hur man bildar opinion. Med bilden som verktyg väcker han intresse och debatt, sprider kunskap och engagemang kring den värld och vardag vi själva skapar. Han berättar med engagemang och tydlighet om sin syn på media, bildens roll i samhället och om hur det t.ex. är att vara en av de första som anländer till en by i Rwanda där omkring 2 000 människor ligger döda.

I sin senaste föreläsning talar han om hållbar utveckling.
Klimat, energiomställning och befolkningsökning - människan står vid ett vägskäl. I sitt senaste projekt "Hunger" tar den världsberömda fotografen Jens Assur med oss på en resa från överbefolkade storstäder till svensk landsbygd. "Hunger" utmanar med svåra frågor men pekar samtidigt på de stora möjligheter som ligger i omställningen till ett hållbart samhälle. Lyssna på Jens Assur och se hans bilder.

Jens Assur

Liknande profiler

Omvärld

Moderatorer som inspirerar

Inspirerande föreläsare

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2
$zopim(function() { });