Hem > Personligheter > Estelle Joubert Westling

Estelle Joubert Westling

Cool head and warm heart

Estelle Joubert Westling är en av Sveriges tongivande strateger och kreatörer inom socialt entreprenörskap och hållbar utveckling. Estelles bakgrund visar att det går att kombinera medmänsklighet med företagande.

I takt med globala utmaningar som miljö- och klimathot, befolkningstillväxt och sociala skillnader finns möjlighet för företag att med hjälp av hållbara affärsmodeller, vara med att lösa utmaningarna och samtidigt skapa affärsnytta. Estelle är affärsutvecklingschef på Hero Sverige som arbetar med att förändra mottagandet av nyanlända i Sverige. Heros fokus är att se varje asylsökande som en resurs för samhället och ge människor möjligheten att lära och utvecklas. Målet är att få in fler på arbetsmarknaden och skapa ett inkluderande samhälle.

I oktober 2015 var hon med och startade TechBirds, en tillväxtbyrå som hjälper små bolag bolag att växa med hjälp enkla medel och smart kommunikation. Hösten 2015 kom Estelle hem från två år i Ghana i Västafrika där hon startade och drev Ghanas största köp- och säljsajt, Tonaton.com. Företaget växte snabbt till 70 anställda och blev mer känt än YouTube, med 30 % av Ghanas internetanvändare som månatliga unika besökare.

Estelle har stor erfarenhet av att hjälpa organisationer och företag att identifiera och nå den affärspotential som finns i de nya globala utmaningarna. 2011-2013 drev hon The Good Guys, en innovationsbyrå som exklusivt jobbar med hållbarhet och var med i styrelsen för Social Entrepreneurship Forum, där hon coachade entreprenörer och stora företag i kommunikation, strategi och hållbarhet. Hon har även varit kursansvarig och undervisat i kursen "Ansvar och Kommunikation" på Berghs School of Communication

Estelle är utbildad civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Under sin utbildning på Handelshögskolan startade hon Pimp My Grades – ett projekt som knyter samman universitetsstudenter med högstadieelever i förorten, med målet att inspirera och motivera, samt belysa elevernas möjligheter till ett brett framtidsval.

Hon har studerat hållbarhetsstrategi och socialt entreprenörskap på Duke University’s MBA program. Hon har bland annat blivit utsedd till Årets Topptalang och har listats som en av Sveriges nya supertalanger av Veckans Affärer, hon var även placerad som en av Framtidens Kvinnliga ledare 2014.

Estelle pratar om hur företag kan arbeta med hållbarhet på ett värdeskapande, innovativt och smart sätt. Hon anpassar sin föreläsning efter intresse och kunskap och delar med sig av sin erfarenhet som entreprenör och konkreta exempel på innovationer och kommunikation som bygger en hållbar framtid.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta