Hem > Personligheter > Ergin Özdemir

Ergin Özdemir

En kärleksimmigrants krokiga väg till jobb och integration

"Du har inte en chans att få jobb i Sverige och borde återvända till Turkiet." Det var det beskedet Arbetsförmedlingen gav Ergin Özdemir fick i jakten på sitt första jobb i sitt nya land. Han lyckades förvandla sin frustration till glädje och stolthet.

Ergin Özdemir är föreläsaren som brinner för mångfald och entreprenörskap. Fylld av entusiasm och glädje delar Ergin med sig av sina kunskaper och egna erfarenheter och blandar sedan dessa med fakta som baseras på forskning och vetenskap. Han vill vägleda er in och se möjligheterna med just mångfald och vad det kan bidra i er organisation. Han väver in hur det fungerar att komma ut i arbetslivet och det Svenska samhället. Hur vi kan skapa samverkan mellan myndigheter, kommuner och näringslivet så att fler unga och nyanlända får jobb.

Med sina rötter i nordöstra Turkiet tog sig Ergin till Sverige när han fann kärleken och blev en kärleksimmigrant. Han har en bakgrund som militär, oljeingenjör, reseledare, samt entreprenör inom rese och IT branschen. I jakten på sitt första jobb gick Ergin ett årig en post-gymnasial utbildning som Systemprogrammerare samt lärde sig det svenska språket genom att läsa undertexter från serier på TV. Efter att ha sökt 600 jobb under ett halvår började han sedan arbeta som PC-tekniker på Telia Data. Inom 2 år hade han hunnit bli Helpdesk chef och Regionchef på samma företag. Ergin utgår ifrån att allt är möjligt och för det är han ett levande bevis.

Sedan 2014 lägger han all sin tid, energi och engagemang på att skapa bättre förutsättningar för alla med sina olikheter. Alla som är utanför, unga, gamla, nyanlända, människor med särbegåvningar behövs, deras perspektiv behövs så att företagen kan skaffa sig konkurrensfördelar.

Ergin har också instiftat priset Årets Mångfaldsbragd som går till en individ och/eller organisation som har visat mod genom sitt handlande för mångfald och inkludering. Priset delades ut första gången i samband med Working for Change mässan, Sveriges största chefskonferens om kulturell mångfald, på Stockholmsmässan i Älvsjö den 17e november 2015.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta