Fotograf: Martin Ridne

Emanuel Karlsten

Så kan ditt företag använda sociala medier

Hur fick man överhuvudtaget kontakt med en annan människa innan mobiler, mejl och Facebook?

Emanuel Karlsten är en av Sveriges mest anlitade föreläsare om sociala medier. Bland tidigare kunder finns både internationella konferenser och ideella föreningar. Föreläsningarna är tempofyllda och exempelfokuserade där alla ska kunna ta med sig något handgripligt som kan förändra arbetssituationen redan nästa dag.

Föreläsningarna anpassas ofta utifrån önskemål och kundens specifika behov, men du kan också välja en av följande föreläsningar. Alla föreläsningar kan även hållas på engelska.

Så kan ditt företag använda sociala medier
En metodisk genomgång av hur sociala medier har kastat om allt och vad du och ditt företag behöver förstå för att vara framgångsrika på nätet. Vi pratar om vikten av att bli personlig, våga använda trams och ger massor av praktiska exempel på hur ditt företag kan ta några bra steg. Föreläsningen fungerar som inspiration, eller som ett steg mot att skapa en bättre digital strategi.

Kommentarer om föreläsningen; "Många angav din föreläsning som höjdpunkten på vår konferens" "Kanonbra inspiration. Levande föreläsning. Jag fick flera konkreta idéer att börja jobba direkt med." "Din föreläsning fick fick lysande kritik, kan man lugnt påstå. Deltagarna fick skatta hur bra de tyckte den var i en skala från 1-6, där 1 var sämst och 6 bäst. Du fick bara fyra femmor och sexor. 64 procent var sexor!" "Emanuels föreläsning, finns bara ett sammanfattande ord: Suverän!!"

Vad gör "sociala medier" med oss som människor?
Hur fick man överhuvudtaget kontakt med en annan människa innan mobiler, mejl och Facebook? Hur påverkar våra nya sätt att kommunicera våra sociala och känslomässiga liv? Om 90-talet var decenniet då vi proppade nätet med informationen har 10-talet varit decenniet då vi fyllt det med känslor. Vi ställer oss frågan vad vårt teknologiknarkande egentligen gör med oss – och våra relationer? Digitala medier har förändrat vårt sätt att skapa och upprätthålla relationer, men är det också så att de i grunden förändrar dem?


Hur tar vi sociala medier vidare?
För de som redan har god eller mycket god förståelse för digital kultur och sociala medier. Hur går du som företag vidare från testfasen och blir framgångsrik? En föreläsning om hur vi skapar långsiktig nytta och affärsmässiga konverteringar av relationer i sociala medier. Vad händer nu och vad händer härnäst? Hur ska vi förstå den utveckling som ständigt pågår och hur ser vi till att vara först in i framtiden? Vi spanar på vad som händer nu och tar fram det allra senaste som du behöver veta för att fatta de bästa besluten.

Emanuel Karlsten föreläser om sociala medier och driver ett företag som hjälper medier och organisationer att förstå och använda internet.

Han agerar även som moderator och konferencier, där han leder samtal, intervjuer och debatter på event och seminarier.

Hans mål är att varje samtal ska mynna ut i något konstruktivt där både deltagare och lyssnare känner att de förstod något nytt eller fått med sig en ny insikt. Tillsammans med kunden formas samtalet. Målet diskuteras och syfte med eventet. Alla inblandade förintervjuas och tillsammans skissas en plan för att nå önskat mål.

Han har en bakgrund som krönikör Göteborgsposten och Breakit, programledare i Sveriges radio P1. Driver Sveriges största podd om medier, Mediepodden. Styrelseordförande i Medieakademin och styrelseledamot i Göteborg film festival. Utsedd till en av framtidens 99 mäktigaste i Sverige (2015, 2016, 2017), en av Västsveriges 100 mäktigaste (GP/GT), en av Sveriges mest inflytelserika journalister på Twitter. Jurymedlem i till exempel Inma awards, Asian digital media awards och Stora radiopriset.

Emanuel har även jobbat som sociala medier-redaktör på Expressen, fast nyhetskrönikör på Dagens nyheter. Han ledde nyhetsmagasinet "P3 nyheter med Karlsten" 2014, grundade nyhetskollektivet Ajour 2011-2013 och började sin journalistiska bana som webbredaktör på tidningen Dagen. Han har skrivit en av Sveriges tio största tweets och en av Sveriges tio största Facebookstatusar.

Pressbilder

Emanuel Karlsten

Liknande profiler

Värderingar

Föreläsare

Social Media