Elaf Ali

Elaf Ali

Hederskulturen, mobbing, integration och rasism

Elaf Ali är en svensk opinionsbildare som skriver krönikor och föreläser för att skapa engagemang och väcka tankar.

Elaf Ali är född i Bagdad, uppväxt i Skåne och har under hennes uppväxt upplevt både hederskultur och rasism. Hon utgår mycket från sina personliga erfarenheter när hon talar och knyter de an till dagens problem.
Elaf Ali är journalist som bland annat jobbat på Expressen. Hon är även utbildad behandlingspedagog som jobbat på hem för ensamkommande flyktingbarn samt en ideell förening som gömmer undan tjejer utsatta för hedersvåld.

Hon växte upp med en skam för att hon inte fick göra samma självklara saker som sina vänner; inte umgås efter skolan, inte sova över, inte äta ute, och absolut inte ha pojkvän. Hon levde min sin hemlighet tills hon var 24 år. Då berättade hon för första gången om hur hon hade det. Hon slutade känna skam och började inse att problemet inte låg hos henne, utan i kulturen som hon blivit ett offer för. Hon tog valet att bryta med den och brukar säga att hennes liv startade på riktigt först då.

Sommaren 2017 skrev Elaf en krönika om hennes uppväxt inom hederskulturen som blev delad nästan 30 000 gånger och blev den mest kommenterade, delade texten i hela Sverige dygnet den släpptes.

Hon har efter det fortsatt skriva om bland annat rasism, mellanförskap, kvinnoförtryck i alla religioner samt kritik mot den svenska alkoholkulturen.

Elaf jobbar också som programledare och moderator. Under politikerveckan i Järva ledde hon flera debatter. Magnus Ranstorp, internationellt anlitad terrorexpert, skrev "Uppskattar Elaf Ali som gjort ett fenomenalt jobb. Skarpa frågor som främjade debatt."

Ämnen som Elaf talar om:
• Hur är det att växa upp inom hederskulturen
• Hur det är att vara utsatt för rasism
• Att vara mobbad och tvingas byta skola
• Att våga välja bort alkohol
• Att leva i mellanförskap, om integration
• Om slöjans vara eller icke vara
• Kvinnoförtryck inom alla religioner

Pressbilder

Elaf Ali

Elaf Ali

Mångfald

Livsöden

Religion

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2