Hem > Personligheter > Ebbe Schön

Ebbe Schön

Folklivsforskare och tidigare chef vid Nordiska Museet i Stockholm

Ebbe Schön var förut mångårig chef för Sveriges största folkminnessamling vid Nordiska Museet och föreläser gärna om gammal och ny folktro. Från troll och häxor till helgtraditioner i olika delar av landet.

Ebbe Schön är folklivsforskare, litteraturvetare och före detta mångårig chef för Sveriges största folkminnessamling vid Nordiska Museet i Stockholm. Han är även en flitig föreläsare, författare, översättare, mångårig medarbetare i radio och TV och regelbundet återkommande undervisare vid universiteten i Stockholm och Linköping. Ebbe är docent i litteraturvetenskap, och dessutom korresponderande medlem av Kungl. Gustav Adolfs Akademien för svensk folkkultur och sitter med i Folkuniversitetets styrelse och i styrelsen för Vilhelm Moberg Sällskapet. Hans ämnen är historia, övernaturliga händelser, troll, vättar och andra folktroväsen, häxor och trolldom samt helgtraditioner och levnadsförhållanden förr i tiden.

Ebbe Schön berättar oftast om gammal och modern folktro. Det kan exempelvis handla om troll, vättar och andra folktroväsen, om häxor och trolldom eller om historiska sägner knutna till den trakt han besöker. Han berättar också om helgtraditioner, levnadsförhållanden förr och mycket annat. Genom sin mångåriga erfarenhet från Nordiska museet och egna undersökningar runt om i landet har han fått tillgång till ett rikt stoff som kan varieras efter önskemål.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta