Dennis Dahlqvist
Fotograf: Felix Odell

Dennis Dahlqvist

Konst, design och mode

Dennis Dahlqvist är en av Sveriges mest välkända kulturpersonligheter. Han är känd för sina breda kunskaper inom konst, design, mode och annan kultur.

Dennis Dahlqvist har examen från journalisthögskolan i Stockholm (1984) och är filosofie magister i konstvetenskap vid Stockholms universitet. Sedan 1990 har Dahlqvist arbetat som kritiker, kurator och föreläsare i konst-, design- och modehistoria. Han har publicerat en lång rad artiklar och essäer om konst, design, arkitektur och mode. Han har bland annat skrivit för Expressens och Svenska Dagbladets kultursidor. 1995 belönades han med Guldägget. Dennis Dahlqvist har också varit lektor på Beckmans designhögskola och Konstfack i Stockholm. Sedan starten 2001 medverkar han regelbundet som kritiker i Kulturnyheterna i SVT.

Under 1990-talet drev Dahlqvist den ideella galleriföreningen Ynglingagatan 1. Han var kurator för en lång rad utställningar med några av de absolut bästa internationella samtidskonstnärerna. Han hade en fantastisk fingertoppkänsla när det gällde att uppmärksamma konstnärer innan de fick sina stora kommersiella genombrott. Verk som visades upp på galleriet såldes i många fall för mångmiljonbelopp bara några år senare. Galleriet var bland annat det första utanför Japan som hade en utställning med Takashi Murakami. I efterhand är det många som anser att Ynglingagatan 1 var ett av världens mest inflytelserika gallerier. Hösten 2012 visade Moderna museet i Stockholm en retrospektiv om Dahlqvists galleri som blev mycket uppmärksammad.

Hans föreläsningar är både innehållsrika och underhållande. Han är en utmärkt pedagog som på ett självklart och enkelt sätt kan prata om allt som har med kultur att göra. Han pratar om konst och design på ett humoristisk och prestigelöst sätt och har en förmåga att förklara konsthistoria på ett sätt så att alla förstår. Dennis Dahlqvist tar uppdrag som föreläsare, moderator, samtalsledare och kan även anordna längre workshops inom allt som har med design, konst, mode och annan kultur att göra.

Pressbilder

Dennis Dahlqvist

Dennis Dahlqvist

Fotograf: Felix Odell

Underhållande moderatorer

Moderatorer med ämnesexpertis

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2