Fotograf: Juho Kuva

Safe is the new risk

Den digitala draken - Tom Xiong & Jacob Lovén

Inspireras av världens största internet-marknad

Framtidens Silicon Valley ligger i Kina - Tom Xiong och Jacob Lovén föreläser om digitaliseringen i öst, och hur vi påverkas i väst. Både hot och stora möjligheter.

"Den Digitala Draken" är en podcast om hur Kina, världens största internetpopulation, föder innovation och en helt ny generation företag som på rekordtid har gått från att kopiera till att snart ha gått om Silicon Valley i storlek, innovation och ambitioner.

Ur världens största internetpopulation har en ny världsordning skapats. De kinesiska techbolagen är värda hundratals miljarder dollar och representerar en ny generation av bolag som med nästintill oändliga kassakistor och ambitioner är världsledande inom områden som fintech, messaging och e-handel.

Den andra vågen av digital innovation är på väg att skölja över oss – men istället för väst så är det mot öst vi ska vända blickarna.

Skaparna av podcasten Den Digitala Draken föreläser om ämnen såsom digital transformation, disruptive tech, digital strategi och användartrender. Podcasten har idag ca 20 000 lyssnare och har på kort tid blivit en av Sveriges mest inflytelserika röster inom digitalisering och globala techtrender. Skaparduon har många års erfarenhet av att driva digitala företag.

Exempel på tidigare uppdrag: Breaking News med Filip och Fredrik, H&M, SAS och Gather Tech Festival.


Tom Xiong, Baserad i Shanghai. Serieentreprenör sedan tonåren. Älskar bläckfisk nästan lika mycket som han älskar Arsenal. Driver idag startup:en Move Shanghai, har tidigare jobbat med digital expansion för företag i Europa, USA och Asien.

Jacob Lovén, baserad i Stockholm. Nyfiken detaljnörd som diggar att ställa frågor. Har tidigare jobbat med digital affärsutveckling för MTGx, Klarna och Schibsted.

Tom och Jacob kan föreläsa både på svenska och engelska.

Pressbilder

Den digitala draken - Tom Xiong och Jacob Lovén

Kinaexperter

Framtid

Framtid

Utbildare

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2