Daniel Philipson

Daniel Philipson

Inspirerande föreläsare inom Cradle to Cradle

Cradle to Cradle – dags för nästa industriella revolution?

En avfallsfri värld känns som en utopi men är enligt modellen Cradle to Cradle (C2C) möjlig om vi istället för avfall börjar tänka näringsämnen. På samma sätt som biologiska material cirkulerar i ett ekosystem kan vi skapa liknande industriella kretslopp där värdefulla konstruktionsmaterial cirkulerar som näringsämnen. Dessutom måste ambitionsnivån höjas, varför strävar vi efter att skapa små negativa, lite mindre skadliga avtryck istället för stora positiva som gör nytta? Lyckas vi med det skulle faktiskt konsumtion och tillväxt kunna främja miljön istället för att belasta och skada den.
Cradle to Cradle är inte bara en intressant teori, flera företag inom olika branscher har framgångsrikt utvecklat och förändrat sina produkter enligt principen. C2C har ett starkt fäste i Holland och vårt grannland Danmark ligger inte långt efter. Står Sverige på tur?

Daniel Philipson jobbar som konsult för Xdin inom fordonsindustrin. Han är utbildad konstruktör med erfarenhet av produktutveckling/konstruktion av interiöra och exteriöra detaljer till personbilar, lastbilar och bussar.
Daniel är aktiv medlem inom Cradlenet, det svenska C2C nätverket och har förutom interna utbildningar i ämnet hållit uppskattade föreläsningar på bla Chalmers, KTH, Högskolan för Design och Konst, Göteborgs Universitet, Högskolan i Skövde, Ringhals och Ekocentrum. Bland kunderna finns idag företag som ABB, AB Volvo, Atlas Copco, Bombardier, Ericsson, FMC Kongsberg, Fortum, GVA Consultants, H&M, Powercell Sweden, Ringhals, Saab Automobile, Saab Group, Scania, Tieto, Koenigsegg, Vattenfall, Vestas och Volvo Cars.

Daniels föredrag innehåller dels presentation av teorin bakom Cradle to Cradle, flera konkreta exempel på produkter, företag och lösningar som redan idag har C2C-certifiering samt omvärldsbevakning och personliga reflektioner. Han är mycket kunnig och inspirerande. Föreläsningens längd och innehåll kan lätt anpassas efter behov.

Daniel Philipson

Daniel Philipson

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2