Christina Bengtsson
Fotograf: Emma Höglind

Christina Bengtsson

Fokus och prestation

Hur man lyckas prestera i skarpt läge, just när det verkligen gäller och hur man håller ett långsiktigt fokus i en alltmer föränderlig värld.

I en tid då otaliga distraktioner konkurrerar om vår uppmärksamhet blir den egna förmågan att hålla fokus, välja och stå fast vid sitt val viktigare än någonsin tidigare. Fokus har koppling till förmågan att lyssna, lära, känna empati och vara stark i det man vill, kan och står för. Det är en livsviktig förmåga som måste ges större utrymme, såväl inom oss själva som i samhället i stort.

Efter en framgångsrik idrottskarriär såväl civilt som militärt, kan Christina titulera sig Världsmästare i precisionsskytte. Hon är officer, tränad vid US Army Marksmanship Unit samt premierad med Överbefälhavare coin två gånger. Christina har varit chef för Europakontoret, CISM och var senast anställd vid Försvarshögskolan i Stockholm. Hon tillhör fakulteten International Executive Program vid SSE Executive Education (Handelshögskolan I Stockholm).

Christina lär ut konkreta råd om hur vi kan ta kommandot över och kontrollera våra tankar, inte bara i avgörande situationer, utan i livet stort. Hon är en av Sveriges absolut främsta experter på fokus, ett behov som i dagens intensiva prestationssamhälle ökar markant.

Vad är fenomenet fokus, hur yttrar det sig och vilken påverkan har den på våra prestationer, på våra organisationer och på våra liv? Christina delar med sig av erfarenheter grundade på 25 000 träningstimmar under 15 år, om vinster och förluster och om värdet i att befinna sig i "det kravlösa nuet".

Christina Bengtssons TEDx-talk "Focus - a crucial ability" har visats nästan 500 000 gånger! Hon är författare till den hyllade boken "The art of focus - 10,9".

Christina ger föreläsningar för både större och mindre, exklusiva grupper, såväl i Sverige som utomlands. Välj en kortare föreläsning som inspiration, en längre för djupare förståelse eller en Work Shop för ytterligare konkreta praktiska råd. Innehåll och upplägg diskuteras alltid i samråd med kunden och vad som efterfrågas.

Pressbilder

Artiklar

Christina Bengtsson

Christina Bengtsson

Fotograf: Emma Höglind

Målsättning

Ledarskap

Målsättning

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2