Hem > Personligheter > Carmen Villar Mir de Berg

Carmen Villar Mir de Berg

Stil och etikett vid Grythyttan - Bakgrund som utrikeskorre

Carmen Vilar de Berg har varit korre för ABC, översättare och lärare i franska och spanska och undervisar nu i stil och etikett vid Institutionen för Måltidskunskap i Grythyttan.

Carmen Villar Mir de Berg är knuten till Institutionen för Måltidskunskap, vid Örebro Universitet i Grythyttan och föreläser där i ämnet stil och etikett. Carmen har en universitetsutbildning bakom sig och har arbetat som utrikeskorrespondent för ABC. Hon har även arbetat både som översättare och som lärare i franska och spanska. Hennes föreläsningar handlar om stil och etikett, om social kompetens, om sociala protokoll, retorik och även om kulturella skillnader mellan norra och södra Europa.

Carmen kom på 1950-talet från den spanska societeten i Madrid till västkusten och Lysekil. Här insåg hon snabbt att det inte fanns någon framtid med att gå och klippa rosor i slottsparken. Från Spanien hade hon med sig en strikt, katolsk uppfostran och en klassisk utbildning med latin och klassisk grekiska. I hemmet hade hon lärt sig allt om hur en fin och välutbildad ung dam ska föra sig i alla sammanhang och livssituationer. Som när man tar emot diplomater eller går på cocktailpartyn i Bryssel.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta