Hem > Personligheter > Birgitta Rubin

Birgitta Rubin

Redaktör för konst och form på DN - Talar om erfarenheter av autism

Birgitta Rubin han en son som fått autism och hon har beskrivit detta - och andra föräldrars upplevelser av att få barn med autism - i sin uppmärksammade bok "Barnt i glaskulan". Andra ämnen är samlandet av konst och om kvinnliga konstnärer.

Birgitta Rubin är journalist och har även akademiska studier i konst- och litteraturvetenskap bakom sig. Hon arbetar på Dagens Nyheter sedan många år och är för närvarande redaktör för konst och form. Birgitta är författare till boken "Barnet i glaskulan? Fakta, råd och frågor om barn med autism" i vilken hon, förorsakad av att hennes son fick diagnosen autism, intervjuar föräldrar till autistiska barn och sammanställer vad man i dag vet om detta handikapp och vilka metoder som finns för habilitering.

Birgitta Rubins föreläsningar handlar om autism, detta mångfacetterade och svårgreppbara syndrom. Barnens på ytan märkliga beteenden och specialbegåvningar har tolkats med allt från ambitiösa teorier till skadliga spekulationer. Orsaken till autism är fortfarande inte känd, men steg för steg faller nya pusselbitar på plats. Birgitta talar även om hur man kan utnyttja dessa människors särdrag, så att deras funktionshinder kan vändas till en tillgång i arbetslivet. Andra ämnen som Birgitta föreläser om handlar om samlandet om konst och antikviteter samt om kvinnliga konstnärer genom historien.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Talarforum Akademi   

Masterclass

En heltäckande utbildning för talare » Anmäl dig nu - senast 15 juni
» Ladda ner broschyren

Föreläsare Moderatorer Artister Internationella föreläsare

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta