Hem > Personligheter > Behrang Miri

Behrang Miri

Mångfacetterad inspiratör och kulturentreprenör

Behrang Miri är en mångsysslare med ständigt nya uppdrag på gång, bland annat som programledare, debattör, pedagog, konferencier, moderator, entreprenör, skådespelare, rappare, inspiratör, projekt- och process ledare och även som en fängslande talare.

Behrang Miri är konstnärlig ledare för Barn och unga på Kulturhuset i Stockholm. Att arbeta pedagogiskt med t.ex. hiphop som verktyg för att få ungdomar att formulera sina tankar och utrycka sig är en av Behrang Miris passioner. Som eldsjäl har han arbetat och stöttat samt utvecklat en mängd nya unga inspiratörer/rappare. Behrang Miri är även en flitigt anlitad föreläsare på allt från högskolor och universitet, till kommunala tjänstemän, lärare, ungdomar, ideella föreningar och för representanter från näringslivet.

Hans mångsidighet gör att han passar in på alla nivåer i samhället och han har en unik förmåga att få uppmärksamhet kring de frågor som han talar om. Behrang Miri förmedlar kunskap om hur vi på bästa sätt ska ta till vara på de resurser som finns i samhället och lära oss att se det positiva som folk bär på.

Behrang Miri är grundare av och den drivande kraften inom RGRA - Rörelsen Gatans röst och Ansikte, en ungdomsrörelse som arbetar med kultur och media för att kommunicera och fånga upp ungdomar, främst i miljonprogramsområden, att ge dem verktyg för att uttrycka sig och skapa en plattform för att nå ut med sina åsikter och budskap. Och på så sätt ta mer aktiv del i samhället. Behrang Miris kärlek för förorten, ungdomar och miljonprogram genomsyras i hans sociala samt musikaliska och kulturella engagemang.

Behrang Miri brinner för det nya Sverige där alla invånare har möjlighet att ta plats, synas och höras på lika villkor. Allt han gör genomsyras av arbetet mot rasism och mot andra typer av diskriminerande och hämmande strukturer i samhället.

Musiken är viktigt för Behrang Miri och han släppte debutalbumet "Boken om vårt liv" år 2009. Med urbana och varma rytmer och energiska melodier har Behrang Miri gjort hits som "Amout Aleyk" och "Ramallah". Han hittar alltid nya sätt i sitt musikskapande och han är en del av dagens hiphop scen likväl som den globalt växande världsmusikscenen.

Behrang Miri har blivit utsedd till årets diplomat. Han har vunnit Nationalencyklopedins kunskapspris. Han har även blivit framröstad som Årets glädjespridare av Malmöborna. I media är Behrang Miri en välkänd profil som debattör och programledare och han skriver ständiga krönikor i tidningen City.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Föreläsare Moderatorer Artister Internationella föreläsare

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta