Hem > Personligheter > Barbro Westerholm

Barbro Westerholm

Forskare, läkare och ämbetsman

Barbro Westerholm talar om vikten av att arbeta för alla personers rättigheter med fokus inom äldre personers rättigheter samt HBT-personers rättigheter.

Barbro Westerholm är läkare, forskare, ämbetsman och riksdagsledamot (folkpartist). Hon har en mängd betydelsefulla uppdrag på sin meritlista. Dels har Barbro gjort viktiga insatser inom många delar av folkhälsovetenskapen och under senare år har hennes insatser för äldres hälsa varit särskilt betydelsefulla.

Under sin tid på Socialstyrelsen var Barbro den som 1979 drev igenom att homosexualitet inte längre skulle räknas som en psykisk sjukdom av socialstyrelsen. Efter detta har hon varit engagerad i andra frågor kring homosexuellas rätt och fortsatt att arbeta för HBT-frågor och homo-, bi- och transpersoners rättigheter. Bland annat som ordförande i den så kallade partnerutredningen och med partnerskapslagen i början av 1990-talet. Hennes arbete fortsätter och hennes ståndpunkt är att det är fortsatt viktigt att kämpa för HBT-personers rättigheter samt att bekämpa diskriminering, både inom Sverige och EU.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta