Hem > Personligheter > Arvid Lagercrantz

Arvid Lagercrantz

Mitt galna liv - en berättelse om psykisk sjukdom

Utåt sett var han en av Sveriges tyngsta reportrar, författare och vd för Sveriges Riksradio. Bakom framgången gömde sig galenskapen, den psykiska sjukdom som han sedan berättade om i sina memoarer.

Journalisten och författaren Arvid Lagercrantz fick redan i tidig ålder diagnosen psychosis manico-depressiva och i sina föreläsningar delar han med sig av sina upplevelser och erfarenheter.

I sina memoarer skriver han om terapin som åttaåring och elchockerna vid femton års ålder, om den svåra journalistdebuten och sin tvillingbrors självmord. Berättelsen handlar också om hur han klarade av att arbeta som journalist mellan de maniska perioderna och turerna in och ut från de psykiatriska klinikerna samt om tvångsintagningen på Beckomberga. I den avslutande delen återger författaren sina tankar och reflektioner om den kemiska och biologiska kopplingen till sjukdomen och de anhörigas situation. I dag lever Arvid med diagnosen bipolär sjukdom typ 1 och i Mitt galna liv berättar han om de olika stadierna fram till accepterandet av sjukdomen.

Arvid Lagercrantz har arbetat i många år på Sveriges Radio, däribland som inrikespolitisk chef på Dagens eko, vice VD och VD för Sveriges Riksradio. Han har också arbetat på Sveriges Television, 24 Direkt och Axess Television. Arvid Lagercrantz var även ordförande i Publicistklubben fram till 2000.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta