Vinnarna för Årets talare 2016 är klara

Årets stjärnspäckade Talargala på Berns i Stockholm var en succé och vi på Talarforum har tillsammans med er som röstat utsett Årets talare. Vinnare av Årets talare - Kvinna Elaine Eksvärd, Årets talare - Man Robert Karjel, Årets talare - Moderator Titti Schultz, Årets talare - Genombrott Tobias Karlsson. Talarforum delade även ut ett hederspris under kvällen till Fredrik Reinfeldt.

Kvällen inleddes med ett kändistätt mingel bestående av de absoluta topparna bland Sveriges föreläsare och moderatorer. Kvällens konferencier var Sofia Lilja och Mikael Genberg höll en kortare föreläsning innan prisceremonin. Branschpriset Årets talare delades ut för 11:e året i rad och närmre tjugotusen har varit med och röstat fram vinnarna.

» Se alla bilder från årets Talargala

Årets talare 2016 - Hederspris

Fredrik Reinfeldt

Fd. Statsminister
Fredrik Reinfeldt har mer än 25 års erfarenhet av svensk, nordisk och internationell politik. Han var statsminister och representerade Sverige i Europeiska Rådet under 2006 – 2014. Fredrik är idag verksam som föreläsare och rådgivare, och han har skrivit boken Halvvägs om sina 25 år i politiken. I februari 2016 tillträdde han som ordförande för Extractive Industries Transparency Initiative (EITI).

Hederspriset tilldelades Fredrik Reinfeldt som är en framstående person med stor erfarenhet av publika framträdanden både i Sverige och internationellt. Han är en person som bland mycket annat talar om förändringar i Sverige, Europa och världen och använder sina erfarenheter tillsammans med sin framtidsvision för att sprida kunskap genom inspiration. Han enar människor och ger framtidstro, istället för att dela upp människor i vi och dem.

Han delar Talarforums grundvärderingar med att alla är lika värda oavsett ursprung och ser ett mångkulturellt Sverige som ett rikare Sverige. För sin förmåga att inspirera, inkludera och engagera människor.

Läs mer om Fredrik Reinfeldt

 

Årets talare 2016 - Kvinna

Elaine Eksvärd

Retoriker
Elaine Eksvärd är en av Sveriges mest anlitade retorikerkonsulter och föreläsare. Hon ger bland mycket annat verktygen som gör att folk lyssnar, kommer ihåg det som sagts och dessutom kommer tillbaka för att höra mer. Hon är ofta anlitad som retorikexpert i både TV, radio och tidningar.

Hennes förmåga att få människor att både lyssna och verkligen ta till sig budskapet, men även hennes pedagogiska förmåga att föra denna kunskap vidare och bli engagerade är enastående. Hon är en av Sveriges mest anlitade föreläsare och en retoriker av sällan skådat slag. Hon är framstående, uppskattad och både pedagogisk och inspirerande på scen. Utöver sin förmåga att tala har hon även ett djupt samhällsengagemang och hon är en förebild för många.

Läs mer om Elaine Eksvärd

 

Årets talare 2016 - Man

Robert Karjel

Helikopterpilot
Robert Karjel har bland annat byggt upp en division räddningshelikoptrar i Afganistan på uppdrag av FN och EU. Han har även lyckats avvärja mer än 100 piratattacker och eskorterat mat och mediciner till miljoner svältande i Somalia. Han inspirerar kring hur man möter nya uppgifter trots svåra yttre och inre faktorer.

Robert har en unik förmåga att tala om hur man föder framgångsrika organisationer genom att skapa en gemensam historia och drivkraft hos individen. På ett trovärdigt, ödmjukt och jordnära sätt delar han med sig av sin fascinerande och beundransvärda livshistoria och kunskap. Han har under de senaste åren utvecklats till en av de mest uppskattade talarna i Sverige och han har det högsta utvärderingssnittet av alla ledarskapstalare i Sverige.

Läs mer om Robert Karjel

 

Årets talare 2016 - Moderator

Titti Schultz

Journalist
Titts Schultz är en journalist med lång erfarenhet som både moderator och konferencier. Efter många år i mediebranschen och närmare tjugo år i direktsänd radio är hon en skicklig och driven kommunikatör.

Hon rör sig på ett imponerande sätt mellan allvar och humor, är oerhört snabb i replikerna och får alltid ut det lilla extra av scendeltagarna. Hennes professionella, varma och humoristiska personlighet lyfter samtliga arrangemang där hon medverkar. Titti har dessutom ett stort samhällsintresse, är mycket allmänbildad och är en av våra mest omtyckta programledare.

Läs mer om Titti Schultz

 

Årets talare 2016 - Genombrott

Tobias Karlsson

Dansare
Tobias Karlsson är en mycket fängslande föreläsare med ett viktigt budskap. Han brinner för sitt arbete och kan inspirera till att våga följa drömmen även om vägen känns lång eller rent ut sagt omöjlig. Tobias känner man bl.a. igen från TV4:s ”Lets dance” och han är även en uppskattad danslärare.

Han är en fängslande föreläsare med ett viktigt budskap som haft ett fantastiskt år av framgång. Han besitter en enastående förmåga att inspirera och beröra människor. Han gör succé i alla sammanhang och anlitas flitigt som både föreläsare, konferencier och underhållare. Hans mycket personliga och självutlämnande föreläsningar har slagit igenom stort under 2016 och vi är övertygade om att han kan gå hur långt som helst.

Läs mer om Tobias Karlsson

 

Årets talare 2016 - Övriga nominerade

Nominerade till Årets talare 2016 – Kvinna

Christina Stielli  

Christina Stielli
Inspiratör
Läs mer

 
Annika R Malmberg  

Annika R Malmberg
Framgångsexpert
Läs mer

 
Elizabeth Kuylenstierna  

Elizabeth Kuylenstierna
Ledarskapscoach
Läs mer

 
Annelie Pompe  

Annelie Pompe
Äventyrare
Läs mer

 

Nominerade till Årets talare 2016 – Man

Magnus Helgesson  

Magnus Helgesson
Entreprenör
Läs mer

 
Olof Röhlander  

Olof Röhlander
Mental tränare
Läs mer

 
Alexander Bard  

Alexander Bard
Filosof
Läs mer

 
Mustafa Can  

Mustafa Can
Journalist
Läs mer

 

Nominerade till Årets talare 2016 – Moderator

Beata Wickbom  

Beata Wickbom
Digitaliseringsexpert
Läs mer

 
Mi Ridell  

Mi Ridell
Inspiratör
Läs mer

 
Gabriella Ahlström  

Gabriella Ahlström
Journalist
Läs mer

 
Fredrik Berling  

Fredrik Berling
Journalist
Läs mer

 

Nominerade till Årets talare 2016 – Genombrott

Ami Hemviken  

Ami Hemviken
Beteendevetare
Läs mer

 
Johan Eriksson  

Johan Eriksson
Digitaliseringsexpert
Läs mer

 
Aron Anderson  

Aron Anderson
Äventyrare
Läs mer

 
Katarina Blom  

Katarina Blom
Psykolog
Läs mer

 

I samarbete med
GeloRevoice Halstabletter

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Nyhetsbrevsartiklar

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta