> > > >

Paolos Carbonara

Ingredienser

  • 500 gram spaghetti
  • 4 st ägg
  • 2 krm salt
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 200 gram bacon, strimlat, eller rimmat fläsk i tärningar
  • 5 msk parmesanost, färskriven
  • 5 msk pecorino, färskriven
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Koka upp lättsaltat vatten under lock i en kastrull. Lägg genast ner spaghettin när vattnet kokat upp och koka den "al dente" enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Vispa ihop äggen med salt under tiden som pastan kokar.
  3. Värm olja och smör i en kastrull och lägg i vitlök och bacon/fläsk. Fräs sakta tills det mjuknat utan att ta färg, i ca 5 minuter. Ta upp vitlöken och släng den.
  4. Häll över den färdigkokta pastan i kastrullen med bacon. Rör om och dra kastrullen från värmen. Häll ner äggsmeten, tillsätt hälften av de båda ostsorterna och strö över svartpeppar. Rör om tills äggsmeten börjar stelna men fortfarande är krämig. Blanda ner resten av osten.
  5. Strö gärna över lite extra svartpeppar när maten är serverad.

Receptet är hämtat från Paolo Robertos bok Italiensk fastfood: snabb italienskt på en kvart eller mer (Bonnier Fakta)

Paolos Carbonara

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Nyhetsbrevsartiklar

Talarforum Akademi   

Masterclass

En heltäckande utbildning för talare » Anmäl dig nu - senast 15 juni
» Ladda ner broschyren

Föreläsare Moderatorer Artister Internationella föreläsare

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta