> > >

Se Neapel och sedan kan du dö!

Paolo Roberto

Mitt absoluta favoritresmål är Kampanien!

Mitt absoluta favoritresmål är Kampanien! En otroligt vacker del av södra Italien som inte bara är rik på många fina städer utan även befolkas av ett varmt och lite smågalet folk som talar högt och med stora gester. Men det slutar inte där utan Kampanien och Neapel har ett av Italiens bästa kök - det är tomatsåsen och den torkade pastans hemstad. Även rätter som Pizza och Spaghetti alle vongole har sitt ursprung i denna vackra, livfulla och smakrika del av Italien.

Bakom den slitna ytan finns en av världens vackraste barockstäder och den godaste pizzan på jorden.

Godaste pizzan på jorden

’Se Neapel och sedan kan du dö’ säger ett gammalt italienskt ordspråk! Neapel är en sliten hamnstad med hög puls och där enkelriktat är mer en rekommendation än en regel i trafiken. Men bakom den slitna ytan finns en av världens vackraste barockstäder och den godaste pizzan på jorden. Bo gärna någon dag på san Francesco al monte som är ett kloster och ligger på en kulle med fantastisk utsikt över Neapel och därifrån kan du ta linbanan ner till hjärtat av Neapel på ca 10 min. Ät den godaste pizza på jorden hos magikern Gino Sorbrilla på Via Dei Tribunali, 32.

Mitt absoluta favoritresmål är Kampanien En otroligt vacker del av södra Italien som inte bara är rik på många fina städer utan även befolkas av ett varmt och lite smågalet folk som talar högt och med stora gester Men det slutar inte där utan Kampanien oc

Det hemliga rummet med fallossymboler

Väl värt att besöka är Museo nazionale di Napoli som har en av världens största samlingar av antika föremål (Pompeji). Leta upp det hemliga rummet som är fyllt med fallossymboler och erotiska målningar som hittades under utgrävningarna av Pompeji. Det var stängt tills långt in på 1900-talet för allmänheten eftersom det ansågs skadligt för moralen.

Öarna Ischia, Capri och Procida

Från Neapel tar ni sedan färjorna ut till öarna Ischia, Capri och Procida som alla är fantastiskt vackra och med mat som slår det mesta. Min favorit av öarna är Ischia som är ganska stor med 58 000 invånare med egen kultur och tvist på det napolitanska köket. På Ischia kan ni snorkla, äta gott i Porto di Ischia och ta en lång kvällspromenad och titta i butikerna från hamnen genom smågatorna och äta världens godaste glass på Piazza degli eroi.

Capri är ett perfekt utflyktsmål med båt över dagen. Ta bussen från hamnen upp till Anacapri där ni ska besöka den magiskt vackra villan San Michele som är byggt av svensken Axel Munthe och fortfarande är i svenskt ägo. Drottning Victoria tillbringade mycket tid där.

Staden där kärleken föddes

Från Capri tar ni er till Amalfikusten och kan välja mellan fantastiska städer som Sorrento, Amalfi och Ravello. Eller varför inte stanna till och bo i Positano, staden där kärleken föddes. Där ska ni titta er käraste djupt i ögonen samtidigt som ni äter världens godaste Spaghetti alle vongole. Efter all god mat är det skönt att röra på sig och vandra utmed Gudarnas stig (Sentiero degli Dei) Stigen går i snitt ca 500 m över havet med en utsikt som är overkligt vacker och man är så nära himlen man kan komma…

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Nyhetsbrevsartiklar

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta