Hem > Personligheter > Anna Omstedt

Anna Omstedt

Entreprenörskap och Digitala Medier

Under hela sitt yrkesliv har Anna arbetat inom Digitala Medier och med Internet, och har på nära håll fått följa utvecklingen av människors och de stora bolagens inställning till internet och användningen av det som medium och plattform för kommunikation.

Anna Omstedt är en av de klassiska internetveteranerna från den första vågen av webben. Hon var medgrundare till sitt första bolag, Tasteline, 1999 när hon fortfarande gick på Handelshögskolan. Ett bolag hon byggde upp till lönsamhet, trots rätt tuffa år efter dotcomkraschen i början av 2000-talet. Anna sålde bolaget till Schibsted och Svenska Dagbladet där hon jobbade kvar i två år med att öka förståelsen för digitala medier inom den traditionella mediebranschen. Hon vågade lita på sin magkänsla och valde efter sin examen från Handelshögskolan i Stockholm bort stora finans- och bankjobb för att satsa på en ännu ganska så osäker och oprövad karriär inom digitala medier. Något hon inte har ångrat.

Sedan 2009 driver Anna MedUniverse. Efter några tuffa år valde hon tillsammans med kollegorna att ändra affärsmodell i bolaget. Det var en lärorik resa. MedUniverse är idag ett interaktivt patientfallsverktyg som används av framförallt läkemedelsindustrin för att utbilda sjukvårdspersonal kring nya läkemedel och behandlingsområden. Anna är också styrelseledamot i Sveriges Radio, Hemfrid och Stockholm School of Entrepreneurship.

Ämnen Anna gärna tar fasta på i sina föreläsningar innefattar mycket av det man som entreprenör ställs inför och särskilt med erfarenhet från att bygga bolag med affärsmodeller från digital verksamhet. Hennes erfarenheter är uppfriskande för alla som står inför nya utmaningar eller förändringar. Genom att engagera åhörarna till att berätta om sina egna upplevelser, uppmuntrar hon en tillåtande och lättsam diskussion kring allvarliga ämnen.

Anna är en entusiasmerande talare som bjuder på sig själv såväl som på roliga anekdoter. Att hon är kvinnlig ledare är inget hon lägger tyngd vid, även om hon inser att detta i sig brukar vara föremål för diskussion. Hon har upplevt att hon förväntas ta för sig mindre som kvinna, men detta har hon lärt sig se som en utmaning snarare än som ett hinder.

Som talare är Anna bland annat flitigt som föreläsare på Handelshögskolans entreprenörs- och grundutbildning. Hon har även anlitats av flertalet stora läkarsammankomster såsom AT-stämman, Rikstämman och ST-forum. Anna är också ofta anlitad som moderator för olika paneldiskussioner.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta