Anna Omstedt

Entreprenörskap och Digitala Medier

Under hela sitt yrkesliv har Anna arbetat inom Digitala Medier och med Internet, och har pÄ nÀra hÄll fÄtt följa utvecklingen av mÀnniskors och de stora bolagens instÀllning till internet och anvÀndningen av det som medium och plattform för kommunikation.

Anna Omstedt Àr en av de klassiska internetveteranerna frÄn den första vÄgen av webben. Hon var medgrundare till sitt första bolag, Tasteline, 1999 nÀr hon fortfarande gick pÄ Handelshögskolan. Ett bolag hon byggde upp till lönsamhet, trots rÀtt tuffa Är efter dotcomkraschen i början av 2000-talet. Anna sÄlde bolaget till Schibsted och Svenska Dagbladet dÀr hon jobbade kvar i tvÄ Är med att öka förstÄelsen för digitala medier inom den traditionella mediebranschen. Hon vÄgade lita pÄ sin magkÀnsla och valde efter sin examen frÄn Handelshögskolan i Stockholm bort stora finans- och bankjobb för att satsa pÄ en Ànnu ganska sÄ osÀker och oprövad karriÀr inom digitala medier. NÄgot hon inte har Ängrat.

Sedan 2009 driver Anna MedUniverse. Efter nÄgra tuffa Är valde hon tillsammans med kollegorna att Àndra affÀrsmodell i bolaget. Det var en lÀrorik resa. MedUniverse Àr idag ett interaktivt patientfallsverktyg som anvÀnds av framförallt lÀkemedelsindustrin för att utbilda sjukvÄrdspersonal kring nya lÀkemedel och behandlingsomrÄden. Anna Àr ocksÄ styrelseledamot i Sveriges Radio, Hemfrid och Stockholm School of Entrepreneurship.

Ämnen Anna gĂ€rna tar fasta pĂ„ i sina förelĂ€sningar innefattar mycket av det man som entreprenör stĂ€lls inför och sĂ€rskilt med erfarenhet frĂ„n att bygga bolag med affĂ€rsmodeller frĂ„n digital verksamhet. Hennes erfarenheter Ă€r uppfriskande för alla som stĂ„r inför nya utmaningar eller förĂ€ndringar. Genom att engagera Ă„hörarna till att berĂ€tta om sina egna upplevelser, uppmuntrar hon en tillĂ„tande och lĂ€ttsam diskussion kring allvarliga Ă€mnen.

Anna Àr en entusiasmerande talare som bjuder pÄ sig sjÀlv sÄvÀl som pÄ roliga anekdoter. Att hon Àr kvinnlig ledare Àr inget hon lÀgger tyngd vid, Àven om hon inser att detta i sig brukar vara föremÄl för diskussion. Hon har upplevt att hon förvÀntas ta för sig mindre som kvinna, men detta har hon lÀrt sig se som en utmaning snarare Àn som ett hinder.

Som talare Àr Anna bland annat flitigt som förelÀsare pÄ Handelshögskolans entreprenörs- och grundutbildning. Hon har Àven anlitats av flertalet stora lÀkarsammankomster sÄsom AT-stÀmman, RikstÀmman och ST-forum. Anna Àr ocksÄ ofta anlitad som moderator för olika paneldiskussioner.

Pressbilder

Anna Omstedt

Liknande profiler

Företagsledare som förelÀser

Medarbetare & Team

Modererander företatagsledare