Andreas Ekström

Framtid, omvärld och den digitala revolutionen

Andreas Ekström arbetar som journalist på Sydsvenskan och har nått en internationell publik med sina föreläsningar om digitalisering.
Han var nominerad till Årets talare - Man 2017.

Andreas Ekström håller hisnande föreläsningar om den digitala revolutionen. Han är varken ingenjör, tekniker eller programmerare. Hans perspektiv är samhället och människorna i det. Andreas målar framtidsbilder genom att prata om samhälls- och beteendeförändringar snarare än tekniska möjligheter.

Andreas talar inspirerande och intresseväckande om framtidens kultur, samhälle, ekonomi och de förändrande fenomen i samhället som kommer beröra såväl det offentliga som våra privatliv. Han riktar sitt strålkastarljus på både det positiva och det negativa – på stora möjligheter och potentiella hot. Det handlar om hur vi ska förstå den revolution vi lever mitt i, just nu.

7 sätt att äga världen

Andreas Ekströms senaste föreläsning beskriver digitaliseringens sju största utmaningar och konfliktområden. Andreas visar dessutom vilka otroliga möjligheter som finns, mänskligt, socialt och affärsmässigt, för den som vill bidra till en verklig digital demokratisering i tider av faktaresistens, filterbubblor och falska nyheter.

Andreas har gjort hundratals föreläsningar och seminarier. Han är mycket uppskattad för sitt sätt att, med pedagogisk, entusiasmerande och tydlighet, få publiken att reflektera över sitt nätbeteende. Han arbetar också som moderator och har stor vana av att genomföra intervjuer och seminarier på scen. Andreas föreläsning på TED har setts av en miljonpublik världen över.

2015 utsågs Andreas till Årets talare – Genombrott.

Lyssna på Andreas Ekström

Att hitta

Vill du bli inbjuden?

Information

Vilka slags möten engagerar du talare till?

Tack för din anmälan.

Vad roligt att du är intresserad av föreläsningen. Cirka en vecka innan föreläsningen hör vi av oss för att bekräfta din plats. Kontakta oss gärna om du har några frågor.

Video

Pressbilder

Artiklar

Andreas Ekström

Liknande profiler

Social Media

Föreläsare inom Storytelling

Politik