Alexandra Dahlström

Skådespelerska, regissör och skribent

Alexandra Dahlström är en framgångsrik skådespelerska som har medverkat i flera framgångsrika filmer. Hon brinner dock även för landets ungdomar och speciellt för de som tappad modet och engagemanget. Svaret ligger i att få inspiration och arbetsglädje.

Alexandra Dahlström är skådespelerska, regissör och skribent. Hon vann en Guldbagge 1999 för sin roll i den uppmärksammade filmen Fucking Åmål, och hon har även medverkat i flera andra långfilmer som t.ex. Tomten är far till alla barnen, Sanning eller konsekvens samt Fröken Sverige. Hennes ämnen som talare är motivation, utbrändhet, inspiration, mod och prestation samt hur det är att vara åttiotalist.

I en värld där konsumtion ersatt tro, där sjukskrivningarna ökar och där ungdomar tappar motivationen, drivkraften och engagemanget som krävs för att göra ett bra jobb eller för att överhuvudtaget komma in på arbetsmarknaden, är det svårt att inte ställa sig följande fråga: Varför händer det här allt fler? Hur kan vi motverka detta? Vad kan man göra om man själv kört fast? Alexandra menar att målinriktning och övertygelse måste tas fram. Det kräver tålamod, och framförallt tid och ärlighet, att komma underfund med vad det är man vill göra här i livet. Men det krävs även inspiration och arbetsglädje för att nå sina mål.

Alexandra Dahlström

Inspirerande komiker

Organisation

Utbildare som vunnit utmärkelsen Årets talare