Hem > Personligheter > Åke Stolt

Åke Stolt

Legendarisk sportjournalist, författare och föreläsare

Åke Stolt har i femtio år bevakat sporten i världen, bland annat i femton olympiska spel. Han kan berätta om det omfattande spelet bakom kulisserna i de olympiska spelen och om OS som fenomen och underhållningsindustri.

Åke Stolt har varit journalist i femtio år med världen som arbetsfält. Han har bland annat bevakat femton olympiska spel, varit krönikör i Sydsvenska Dagbladet i tjugo år och deltagit i mängder av tv- och radioprogram.

Åke Stolt arbetar idag som krönikör, författare och föreläsare. Han har skrivit åtta böcker, den senaste, Ringar av is, blev bland annat hyllad av författaren P O Enquist på Expressens kultursida.

I sin bok och föreläsning Ringar av is berättar Åke Stolt om vinter-OS historia och om spelet bakom kulisserna. Det är historien om den cyniska nazistiska idrottsapparaten, om öststaternas medicinska experimentverkstad, om hur fusk, dopning, terror, krig, penningmygel, bojkotter och stormaktsdramatik samt idrottens egen kvinnokamp alltid finns inflätat i idrottsindustrin. Det är historien om förtvivlan, hopp och glädje och om nationalistisk yra, om OS som fenomen och underhållningsindustri.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta