Agneta Olsson

Agneta Olsson

Den rebelliska entreprenören

- Konsten att skapa företag och medarbetare i världsklass!

Vad är det som gör att att vissa företag gör det omöjliga möjligt medan andra kämpar för sin överlevnad? Varför sticker vissa företag ut i mängden medan andra passerar i revy? Vad är det som gör att människor presterar bättre på vissa arbetsplatser än på andra? Jo, det är den rebelliske entreprenören. Det är entreprenören vars mentalitet, personlighet och karaktärsdrag genomsyrar hela organisationen, som skapar företag i världsklass.

Agneta Olsson är ärlig, inspirerande och levererar i ett medryckande tempo med mycket aha-upplevelser, insikter och energi. Prestigelöst blandas forskning med anekdoter och egna erfarenheter.

• Vilka drivkrafter och egenskaper karaktäriserar en rebellisk och framgångsrik entreprenör?
• Varför är företag med en tydlig grundare mer framgångsrika?
• Vad påverkar medarbetarna i företaget att bli högpresterande?
• Hur lyckas man behålla ett engagemang och snabbhet när komplexiteten i företaget ökar?
• Hur skapas en vinnande företagskultur?

Framgång är ingen slump

Agneta har arbetat i olika framgångsrika företagskulturer i över 20 år och var med om att placera fredagsmys på kartan i alla svenska hem. En fantastisk resa när Santa Maria gick från 400 mkr till 4,2 miljarder. En affärsidé som egentligen inte var riktigt klok och ett uppdrag hennes dåvarande kollegor avrådde henne från att ta, "Akta dig för den där modeflugan tex mex". Hon har även utvecklat den omtalade Ridderheimsrapporten och fått hela livsmedelsbranschen att resa mentalt in i framtiden. Agneta har arbetat som extern VD och skrivit bästsäljaren "Extern VD – Så lyckas du!" Ett VD-uppdrag som hon i sina bästa stunder beskriver som intressant. Hon berättar hur man hanterar att resa sig upp igen, trots att man har alla odds emot sig.

Idag är hon en uppskattad föreläsare runt om i hela Sverige. Hon uppmanar alla organisationer att stretcha tanken samtidigt som hon har identifierat viktiga nycklar för dig som ledare och medarbetare att lyckas; Hopp, Mod och Beslutsamhet.

Fakta om Agneta;

Hon har en lång karriär som ledare inom svenskt näringsliv, bl.a. hos ICA, Santa Maria, Ridderheims, Falbygdens Ost och Coop. Agneta berättar om fördelarna att gå från ägarlett till ägarstyrt där hon förmedlar insikter som är baserade på forskning och praktik. Idag driver hon Chair Management som hjälper ägare och ledare att förverkliga sina tillväxtdrömmar.

Exempel på föreläsningar;

• Den rebelliska entreprenören.
• Extern VD - så lyckas du!
• Framgång är ingen slump.
• Konsten att förverkliga tillväxtdrömmar - från ägarlett till ägarstyrt.

Agneta Olsson är mycket uppskattad för sitt pedagogiska och inspirerande sätt.

"Jag kan varmt rekommendera Agneta, hon är en mycket karismatisk föreläsare. Tydlig, seriös och förtroendeingivande och samtidigt ödmjuk, personlig och rolig. Hon delar generöst med sig av sina egna erfarenheter, hon inspirerar samtidigt som hon utbildar. Hon har en otrolig scennärvaro, det där lilla extra som gör att hon verkligen fångar och behåller publikens intresse. Helt enkelt en riktigt, riktigt bra föreläsare!" - Karin Hamrin, VD 
Espiro AB

"Som föreläsare som gör 200 föreläsningar per år ser jag massor av andra föreläsare per år, men det är få gånger jag fångas på det sätt som Agneta Olsson fångade mig. Imponerande utstrålning"
 - Teo Härén, Professionell föreläsare

"Agneta lyckas med konststycket att mentalt förflytta oss från ett trångt konferensrum i Sisjön till ett pulserande New York. Hon fick oss att att känna dofter, uppleva smaker och inte minst förmedla att "Världen pågår där ute". Agnetas budskap personifierar henne själv som föreläsare. Hon fångar oss eftersom hon har något att berätta som berör. Med en fantastisk energi, värme och humor lyckas hon tina upp oss nordbor och coopianer till att vilja gå ut och förändra världen…" Thomas Axell - Regionschef Coop Väst

Agneta Olsson

Agneta Olsson

Ledarskap

Varumärke

Målsättning

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2