Hem > Personligheter > Adam Tensta

Adam Tensta

Varför är mångfald viktigt och hur gör man

Adam Tensta är en av Sveriges mest inflytelserika artister och en av vårt lands största profiler inom kampen mot rasism och i arbetet för mångfald.

Adam Tensta fick sitt stora genombrott 2007 med debutskivan "It’s A Tensta Thing", som samma år tilldelades en Grammis. Adam gav sig ut på en lång turné i Europa, Nordamerika och Afrika. Sedan dess har han stått på scen i över 40 länder och varit förband till några av världens största akter som Rihanna, Jay-Z och Snoop Dogg.

Adam Tensta har tilldelats många musikpriser bland annat Grammis och Musikförläggarnas Pris. Senast 2015 nominerades han i kategorin Årets album av Grammisjuryn för sitt tredje album "The Empty".

Utöver sin egen musikkarriär har Adam hela tiden använt sitt inflytande för att hjälpa andra. Han har jobbat med organisationer som UNICEF och SOS-Barnbyar, varit ambassadör för organisationen FATTA MAN som jobbar för att bryta destruktiva manlighetsnormer och organisationen FRIENDS för att motverka mobbning. Men också inom musiken drivs han av en önskan att hela tiden hitta och lyfta fram nya förmågor.

Adam är den första artisten som slog igenom från kollektivet RMH som vid senaste Grammisgalan hade hela tretton nomineringar.

Sommaren 2015 lämnade Adam Tensta morgonsoffan i TV4 mitt i direktsändning för att belysa hur kanalen, som gärna lyfter fram sin paroll "Nollrasism", medverkat till att normalisera just rasismen i Sverige. Reaktionerna var många och starka.

Våren 2016 blev Adam pappa och släppte kort innan det låten "Svart Bäbis", en låt skriven till alla svarta som växer upp i Sverige.

Adam föreläser om mångfald, aktivism, entreprenörskap och förverkligandet av drömmar.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta