Samir Sabri
Fotograf: Jan-Ake Eriksson

Samir Sabri

Våga börja prata

Samir Sabri är en mycket uppskattad och erfaren föreläsare som genom sin starka personliga berättelse väcker många känslor, men också hopp om att det finns en väg ut ur kriminalitet och missbruk.

1986 dömdes Samir för att ha mördat sin styvmamma. Påföljden blev sluten psykiatrisk vård. Efter drygt ett år på sjukhuset tog han tillbaka sitt erkännande. Han berättade då att det i själva verket var pappan som var mördaren.

Samir har egen erfarenhet av att lämna kriminalitet bakom sig. För att få människor att kunna och vilja vända sina liv krävs samarbete, vilja och förståelse mellan den enskilde och andra aktörer. Han har därför varit engagerad som föreläsare på bland annat Business arena, fängelser, i skolor samt hos enskilda kommuner och företag. Samir har också jobbat som nationell projektledare för Arbetsförmedlingens projekt Unga In och varit kontaktperson på flera socialförvaltningar.

Sedan 2015 arbetar han bl.a. med Skolträffen som skapar möten mellan elever från olika områden för att överbrygga gränser och bygga relationer. Genom att skapa möten mellan elever från olika områden och med olika bakgrund och socioekonomisk standard förebygger och motverkas fördomar, segregation och utanförskap. Många ungdomar känner igen sig när Samir berättar om sin uppväxt, som präglades av otrygghet och svek, hur sveken födde hat och rop efter revansch.

Samir Sabri är även initiativtagare till 2nd Chance Stödboende och engagerad i Prison Yoga Project.

Pressbilder

Samir Sabri

Samir Sabri

Brobyggare

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2