Rebecka Edgren Aldén
Fotograf: Angelica Soderberg

Rebecka Edgren Aldén

Så lyckas du fast du är en medelmåtta!

Rebecka Edgren Aldén är journalist och författare. Med en stark passion, engagemang och ett stort driv inspirerar hon människor att våga leva sin dröm – även om du inte är bäst.

Rebecka är journalist och har tidigare haft ledande positioner på flera av våra största magasin. Hon var bland annat chefredaktör på mama och Family Living, ansvarig utgivare på Damernas Värld och redaktionschef på M-magasin där hon jobbade direkt under den legendariska tidningsdrottningen Amelia Adamo. Hon har även jobbat som journalist både på kvällstidning och morgontidning, samt frilansat under många år.

2009 kom hennes första bok, Skriet från kärnfamiljen (Albert Bonnier förlag), som hon skrev tillsammans med Tinni Ernsjöö Rappe. En debattbok om jämställdhet och familjeliv som ledde till många års föreläsande och debatterande i radio, tv och tidningar. 2015 kom den psykologiska thrillern 77Den åttonde dödssynden77 ut på Norstedts. Den blev nominerad till Årets bästa deckardebut och såld till sex länder. 2017 kom uppföljaren Och blomstren dö, också den såld till utlandet. Sedan våren 2018 skriver hon på heltid och lever sin dröm om författarlivet fullt ut.

Rebecka drivs av sin passion för böcker och läsande. Hon tar ofta och gärna uppdrag som moderator för olika författarsamtal, till exempel under Bokmässan och Crimetime – Sveriges största deckarfestival. Hon är också juryordförande för Crimetimes deckarpris.

Föredrag;

  • Så lyckas du fast du är en medelmåtta
  • Så lyckas du även om du är en medelmåtta!

Hon var ett geni som barn. Kunde måla, teckna, skriva, spela piano, var elitgymnast – ja, ett riktigt underbarn. Men redan vid 10-11 års ålder blev hon omkörd. Efter det följde en svår tid med en hel del kriser. Det kulminerade i en djup depression och många års kristerapi. Där insåg hon att hon inte var speciell, inget geni, utan faktiskt som alla andra – en riktig medelmåtta. Det var hårt då att inse det, men i dag är hon tacksam. Att inte ha talang gjorde henne fri – fri att forma sitt eget öde. När hon sedan insåg att hårt arbete slår talang 9 gånger av 10 så hittade hon sin strategi här i livet. Den har tagit henne långt.

Hon blev journalist, redaktör och så småningom chefredaktör. Hon uppfyllde också andra drömmar om att bli debattör, moderator, föreläsare – tills hon stod inför sin egen barndomsdröm - den att bli författare. Det tog lite tid och hennes respekt för yrket var så stor att hon knappt vågade. Men så läste hon ett citat: "Att lyckas skriva en bok handlar om 10 procents talang och 90 procents hårt arbete. Det fick henne att våga. Det tog åtta år och numera är hon författare på heltid. Hennes dröm blev sann, men på vägen har hon gjort massor av misstag. Istället för att gråta över dem har hon valt att lära sig något av dem. På så sätt har misstagen hela tiden, dag för dag, byggt hennes karriär och tagit henne dit hon velat. Hon vill ge andra medelmåttor hopp och inspiration. Du behöver inte lita på talang. Du behöver inte vara bäst. Hårt arbete och envishet slår talang!

Pressbilder

Rebecka Edgren Aldén

Rebecka Edgren Aldén

Fotograf: Angelica Soderberg

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2