Hur enkla och naturliga aktiviteter kan förbättra din hälsa och välbefinnande under sommaren

Aktiv sommar - javisst!

Sommaren är den perfekta tiden för att vara aktiv och förbättra vår hälsa på ett naturligt sätt. Genom att integrera vardagsmotion och enkla styrkeövningar i vår dagliga rutin kan vi dra nytta av solens energi och det vackra vädret för att må bättre både fysiskt och mentalt. Att vara aktiv under sommaren hjälper till att förbättra vår fysiska hälsa på många sätt. Regelbunden fysisk aktivitet stärker hjärtat, förbättrar cirkulationen och hjälper till att upprätthålla en hälsosam vikt. Vardagsmotion som promenader, cykling och trädgårdsarbete kan också förbättra konditionen och muskelstyrkan utan att behöva gå till gymmet.

»Läs hela artikeln...

Hälsoeffekter, risker och tips för att vistas i solen

Solens strålar har en enorm påverkan på vår hälsa och vårt välbefinnande. Från att förbättra vårt humör till att ge oss det nödvändiga D-vitaminet, är solens positiva effekter många. Men med de goda sidorna kommer också riskerna, som ökad risk för hudcancer och för tidigt åldrande av huden. Hur kan vi då njuta av solen på ett säkert sätt? En av de mest kända fördelarna med solens strålar är produktionen av D-vitamin i vår hud. D-vitamin är avgörande för benhälsan, då det hjälper kroppen att absorbera kalcium och fosfor. Att vistas i solen bara några minuter om dagen kan hjälpa till att upprätthålla hälsosamma nivåer av detta viktiga vitamin.

»Läs hela artikeln...

Naturens skatter: Växter som kan förgylla din matlagning

Att plocka vilda växter och använda dem i matlagning är en tradition som går långt tillbaka i tiden. I en värld där hållbarhet och närodlat får allt större betydelse, kan vi hitta både glädje och mening i att använda naturens egna råvaror. Genom att besöka våra skogar, ängar och kuster kan vi inte bara tillföra våra måltider en unik smak, utan också bidra till en mer hållbar kosthållning. Här är några av de vanligaste och mest användbara ätbara växterna du kan hitta i den svenska naturen, och hur du kan använda dem i allt från sallader till desserter. Att ge sig ut i naturen för att plocka växter som kan användas i matlagningen är både roligt och givande. Inte bara får du njuta av frisk luft och vacker natur, men du kan också ta med dig hem råvaror som ger dina rätter en speciell och autentisk smak.

»Läs hela artikeln...

Vill du arbeta med Sveriges främsta inspiratörer och föreläsare?

Vill du bli vår nya kollega? Drivs du av hjälpa dina kunder att bli framgångsrika? Som Booking Agent på Talarforum matchar du enastående personer som har en speciell talang att fånga en publiks uppmärksamhet med våra kunders behov i deras planering inför sina kommande evenemang. Om du har ett stort inre driv och du vill arbeta fritt under eget ansvar kan detta vara rollen för dig. Välkommen in med din ansökan.

»Läs mer om tjänsten

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2