Mustafa Panshiri

Mustafa Panshiri

Hur lyckas vi med integrationen?

Mustafa Panshiri är samhällsdebattör och en mycket uppskattad föreläsare inom integration. Han arbetade tidigare som polis.

Mustafa Panshiri har tidigare arbetat som polis i Linköping. 2015 tog Sverige emot 163 000 flyktingar varav 35 000 var ensamkommande ungdomar. En stor majoritet av dessa ungdomar var från Afghanistan och Mustafa var vid den tidpunkten en av de få poliserna i Sverige med afghanskt ursprung. Så han bestämde sig för att resa land och rike runt och träffa dessa ungdomar och berätta om vad det innebär att leva i sekulärt och demokratiskt samhälle som Sverige.

Anledningen till att Mustafa vill prata om demokrati är att han själv en gång i tiden inte visste vad det var. När han som 11-åring kom till Sverige tillsammans med sina föräldrar och syskon från ett talibanstyrt Afghanistan fanns ordet demokrati inte hans ordbok. Idag, många år senare har han hunnit besöka mer än 200 kommuner och träffat tusentals ensamkommande ungdomar och nyanlända.

Mustafa Panshiri föreläser och utbildar om integration och inkludering. Han har besökt över tvåhundra kommuner och informerat tusentals ensamkommande och nyanlända om vad det innebär att leva i ett sekulärt och demokratiskt samhälle som Sverige. Men hans budskap är minst lika viktigt för etniska Svenskar. Hans föreläsningar är tänkeväckande, lärorika och ger nya perspektiv. Han är en mycket uppskattad och efterfrågad föreläsare både inom offentlig verksamhet och inom näringslivet i Sverige.

Mustafa har tillsammans med journalisten Jens Ganman också skrivit den omtalade boken Det lilla landet som kunde (2018 Vulkan). Han har även fått priset "Årets folkbildare" av Studieförbundet Vuxenskolan.

"Mustafa Panshiri skyggar inte för svåra frågor och han lyfter de integrationsutmaningar som Sverige står inför. I samma andetag tar han själv tag i saken och genom folkbildning om demokrati bidrar han till att möjliggöra ett inkluderande och öppet Sverige" Motivering till Årets folkbildare

Pressbilder

Mustafa Panshiri

Mustafa Panshiri

Samhällsdebattör

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2