Lina Thomsgård

Lina Thomsgård

Grundare av Rättviseförmedlingen

Lina Thomsgård är kolumnist, programledare och föreläsare. Hon har bland annat varit nordisk PR-chef för Myspace. Hon startade det uppmärksammade projektet Rättviseförmedlingen 2010. Sedan 2015 är hon programledare för kulturprogrammet Kobra i SVT.

Under sina många år i PR- och mediabranschen har Lina Thomsgård arbetat för jämställdhet och mångfald på olika sätt, främst genom konkreta initiativ i sociala medier. För ett antal år sedan grundade hon Rättviseförmedlingen, och idag har medieklimatet i Sverige förändrats. Projektet har samlat fler än 70 000 rättviseförmedlare som tillsammans konstruktivt och konkret motverkar skevheter och underrepresentation i media.

Hon har även drivit kampanjer för kvinnorepresentation i film (#Amärkt) som blev hyllat och omtalat värden över, och hon har hjälpt svenska folket att välja ekologisk mat med Naturskyddsföreningens #Byttilleko-kampanj. Linas metod är att sprida kunskap på ett sätt som folk vill lyssna till, och låta människor gå samman för att åstadkomma förändring. Lär dig tänka nytt med en av Sveriges mest underhållande och inspirerande röster för jämställdhet, kommunikation och förändring.

2014 blev Lina Thomsgård utsedd till landets näst viktigaste opinionsbildare av Veckans Affärer. Hon har setts tävla med Jason Diakité i På Spåret, och vinna årskrönikan av Vem vet mest. Lina är stående kolumnist i Aftonbladet och har hand om Robyns presskommunikation.

Linas expertområden:

  • Konkret arbete med mångfald och jämställdhet
  • Efter #metoo - hur går vi vidare?
  • Sociala medier & medier i största allmänhet
  • Samhällsförändring, kultur, jämställdhet och mångfald

Projekt som Lina har initierat och som hon kan prata om är: SKAPELSEN (ett hyllat projekt för jämställdhet i musikbranschen), Teklafestivalen (teknikfestival för tjejer på KTH som blev omskriven över hela världen) och naturligtvis Rättviseförmedlingen som Lina grundade.

Pressbilder

Lina Thomsgård

Lina Thomsgård

Arbetar för jämställdhet

Fotograf: Jouni Harala

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2