Lina Eklind
Fotograf: Lina Önnerud

Lina Eklind

Mat, träning och motivation - Måste det vara så svårt?

Lina Eklind är hälsopedagogen som brinner för att minska glappet mellan extrem hälsa och extrem ohälsa. Hon har över 15 års erfarenhet av ledarskap och entreprenörskap inom hälsa och träning.

Lina Eklind är inspirationsföreläsare, företagare, hälsopedagog, coach och ledare. Hennes främsta driv ligger i att minska glappet mellan den extrema hälsan och den extrema ohälsan i Sverige. Hon har de senaste nio åren ägt och drivit ett träningscenter med inriktning på hälsocoaching, beteendeförändring och att hjälpa folk att nå sina hälsomål. Lina har under åren coachat medlemmar både i grupp och individuellt och drivs av att hjälpa folk till förbättring och förändring. Lina är utbildad folkhälsopedagog, NLP-coach samt träningsinstruktör.

När Lina föreläser om den extrema hälsan syftar hon på folk som springer ultramaraton och gör hemmagjord kombucha, medan den extrema ohälsan är den inaktiva snabbmatsätande soffpotatisen. Hon anser att glappet mellan de två extremerna bör minskas så att fler från den inaktiva och ohälsosamma sidan kan hitta sätt att främja och förbättra sin hälsa, samt att de från den extrema hälsan inte behöver krångla så mycket. Det behöver inte heller vara så svårt att komma igång och bibehålla en hälsosam livsstil, utan att små steg ofta kan räcka.

När Lina Eklind föreläser är syftet att få med så många som möjligt samt skapa delaktighet och engagemang bland deltagarna. Hon vill inspirera till hälsosamma vanor, mentalt välmående och massor av glädje. Hon vill med sina föreläsningar slå hål på en del hälsomyter samt väcka tankar kring hur den som lyssnar kan göra för att leva så bra som möjligt utifrån sina förutsättningar och föreställningar kring hälsa.

Exempel på föreläsningar:

Extrem ohälsa vs Extrem hälsa
En interaktiv föreläsning om hälsa där deltagarna under föreläsningen får definiera var de är idag, var de vill och hur de ska komma dit gällande hälsovanor. I den här föreläsningen tar Lina Eklind upp myten om den aktiva och hurtiga svensken, vad forskningen säger om mat och träning generellt samt hur du kan tänka om du inte vet var du ska börja för att komma närmare dina hälsomål. Hon pratar om de olika extrema sidorna av både ohälsa och hälsa och vad det innebär att vara där mittemellan. I den här föreläsningen tittar vi även på hälsotrender och det som är aktuellt i media för tillfället och hur vi kan förhålla oss till det ständiga informationsflödet kring hälsa.

Hälsosamt liv? Jag vet vad jag ska göra men jag gör det inte
En föreläsning om hur vi fungerar när det gäller beteendeförändring kring hälsosamma vanor. Vi kan vilja uppnå målet till hundra procent men ändå inte göra det som krävs för att nå det. Är det då fel på målet, motivationen eller strategin? Deltagarna provar sig fram under föreläsningens gång hur de kan göra. Lina pratar även om olika coachmodeller och hur man kan få saker gjort trots bristande motivation. Syftet med föreläsningen är att folk ska gå därifrån med en plan och ett sätt att hålla sig till planen för alltid.

Mat, träning och motivation. Måste det vara så svårt?
En övergripande föreläsning om mat, träning och motivation och vad som fungerar. Finns det en metod som passar alla när vi vill bli lite mer hälsosamma eller hur ska jag tänka? Föreläsningen tar upp dieter, träningsmetoder och forskning kring dessa.

Pressbilder

Lina Eklind

Lina Eklind

Hälsopedagog

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2