Kristina Landgren-Carestam

En av idrottsvärldens riktiga pionjärer

Kristina Landgren-Carestam

Ledarskapets utmaningar och triumfer: Från elitidrott till affärsvärlden

Kristina Landgren Carestam: En inspirerande föreläsare och pionjär inom idrott och näringsliv. Hon kombinerar unika erfarenheter från framstående idrottsklubbar och HR-strategi för att utmana och engagera publiken med insikter om ledarskap och framgång.

Kristina Landgren Carestam inledde sin karriär i innebandyns absoluta toppskikt, där hon har agerat i en rad olika roller. Från att vara elittränare för både dam- och herrlag, ungdomsansvarig, sportchef och klubbchef i Pixbo, en av Sveriges äldsta och bästa innebandyklubbar, har Kristina visat en sällsynt mångsidighet och uthållighet. Som förbundskapten för både Sveriges herr- och damlandslag i innebandy, ledde Kristina båda lagen till VM-guld - ett prestation som hon är ensam om att ha uppnått. Dessutom har hon vunnit SM-guld med både herr- och damlag under sin tid som tränare i Pixbo. Kristina Landgren Carestam har inte bara banat väg för andra, men har också visat att framgång inte är en slump.

Förutom hennes framstående karriär inom innebandyn, är Kristina Landgren Carestam en etablerad figur inom affärsvärlden. Som HR-strateg för fastighetsbolaget Wallenstam, tar Kristina med sig sina värdefulla ledarskapserfarenheter till affärsvärlden, vilket visar hennes mångsidighet och förmåga att anpassa sig till olika miljöer.

Kristina Landgren Carestam har också gjort betydande insatser i olika styrelser, som vice ordförande i Pixbo Wallenstam och styrelseledamot Frölunda HC och ledamot i valberedningen Svensk Idrottspsykologisk förening. Detta arbete, tillsammans med hennes tidigare framgångar, visar hennes engagemang och dedikation till utveckling och ledarskap.

Framgång för Kristina Landgren Carestam handlar inte bara om att vinna matcher eller affärsavtal. Det handlar om att bygga starka team, skapa dialog och delaktighet, och våga gå sin egen väg. Som Kristina säger, "Man kommer aldrig först om man går i andras fotspår." Kristina Landgren Carestam har alltid försökt leva efter detta ordspråk och det har präglat hennes ledarskap genom åren. En orsak kan vara att det funnits få fotspår att vandra i. Antalet kvinnor som tränar manliga elitidrottare är få. Att med öppna ögon komma in i en ny och ofta outforskad värld har setts som en utmaning och något spännande, inte som något skrämmande. Hon beskriver och förklarar öppet och hjärtligt om fördelar och nackdelar att vara en minoritet i en majoritet. Den ständiga frågan om hur det är att vara kvinnlig tränare har skämtsamt bemötts med svaret: "Jag har aldrig varit manlig tränare…"

Oavsett om ni letar efter en talare för att inspirera ert team, eller vill ha konkreta råd om hur man kan bygga en vinnande organisation, är Kristina Landgren Carestam det självklara valet. Hon kombinerar djupa insikter från toppen av idrottens värld med hennes nuvarande roll inom HR och strategisk utveckling i affärsvärlden. Kristinas förmåga att anpassa sina erfarenheter till olika situationer gör henne till en dynamisk och relevant föreläsare.

Kristina Landgren Carestam erbjuder en unik inblick i utmaningarna och triumferna som kommer med att bryta nya gränser och utmana status quo. Hon belyser det faktum att hon blev historisk när hon 2004 blev den första kvinnliga förbundskaptenen i ett svenskt herrlandslag. Hon talar även om vikten av att ha en dialog och att skapa en känsla av delaktighet i alla typer av organisationer, från idrottslag till företag.

För att förstå hur allt detta kunnat uppnås måste man utgå från Kristinas förmåga att alltid ställa sig frågan: "Vad är det värsta som kan hända om jag gör på ett nytt sätt, något jag ännu inte prövat på?" Att dessutom bygga ledarstaber och ge de som ingår i dessa en möjlighet att känna sig delaktiga har varit ett ledord. Det gäller att få både ledare och spelare att våga och känna att de utvecklas. Det fungerar dessutom inte att köra "one mans show", inte heller "one womans show". Det gäller att blanda män och kvinnor för att få den optimala ledarstaben.

Som innebandyspelare utmärkte hon sig genom att alltid vara den som sa: "Varför gör vi det här?" Det ständiga ifrågasättandet och viljan att lära sig nya saker var en drivkraft och samtidigt en bra bas för ett kommande ledarskap. Som 23-åring slutade hon spela och satsade helhjärtat på en tränarkarriär istället, men vanan att ställa de kritiska frågorna och fundera över syftet med det hon gör lever fortfarande kvar.

Kristina Landgren Carestam är en person som lever efter sina värderingar, och det är dessa värderingar som har hjälpt henne att uppnå den framgång hon har idag. Hennes föreläsningar är inte bara inspirerande, de ger också konkreta verktyg och insikter som hjälper publiken att växa både personligt och professionellt.

Framför allt, Kristina Landgren Carestam är en förebild, både för kvinnor och män, i sportens värld och bortom den. Hon har stått i skottgluggen, känt den berömda väggen, men har alltid fortsatt framåt med mod och beslutsamhet.

I Kristina Landgren Carestam får ni en föreläsare som inte bara berättar om sina egna framgångar, utan också delar med sig av de lärdomar hon har dragit på vägen. Det är denna kombination av personliga erfarenheter och insiktsfulla råd som gör Kristina till en oemotståndlig talare och en verklig inspirationskälla. Boka Kristina Landgren Carestam idag för att uppleva en oförglömlig föreläsning som kommer att utmana, inspirera och engagera er publik.

Pressbilder

Kristina Landgren-Carestam

Kristina Landgren-Carestam

Förbundskapten Innebandy

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2